Δευτέρα 6 Μαΐου 2019

Νέα τουρκική πρόκληση : Το Αιγαίο θα γίνει «τουρκική λίμνη» με τους S-400

 
Για πανικό της Δύσης λόγω της απόκτησης από την Άγκυρα των S-400 κάνει λόγο σε, ένα ακόμα προκλητικότατο, δημοσίευμά της η φιλοκυβρενητική εφημερίδα Yeni Safak.
Unmute
Current Time 0:00
/
Duration Time 0:00
Loaded: 0%
Progress: 0%
Stream TypeLIVE
Remaining Time -0:00
 
Playback Rate
1
Chapters
  • Chapters
Subtitles
  • subtitles off
Captions
  • captions settings
  • captions off
Advertisement
Η εφημερίδα με περίσσεια έπαρση υποστηρίζει πως οι ρωσικοί πύραυλοι S-400 έχουν σκοπό να μετατρέψουν το Αιγαίο και τη Μεσόγειο σε «τουρκική λίμνη».
Σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα οι δύο συστοιχίες των S-400, που η Τουρκία ετοιμάζεται να παραλάβει τον Ιούλιο, θα τοποθετηθούν η μία στη Σμύρνη και η άλλη στην Αντιόχεια, με αποτέλεσμα τον πλήρη έλεγχο του Αιγαίου και της Ανατολικής Μεσογείου.
Μάλιστα, όπως υπογραμμίζει «το σύστημα S-400 θα είναι σε θέση να ανιχνεύει όλα τα αεροσκάφη τη στιγμή που απογειώνονται και κλείνουν σε όλους τους στόχους. Ως εκ τούτου, η Ελλάδα δεν θα είναι πλέον σε θέση να απειλήσει την Τουρκία με αεριωθούμενα αεροσκάφη ή πυραύλους».

Αναλυτικά η τουρκική εφημερίδα υποστηρίζει ότι η τοποθέτηση των S-400 στις συγκεκριμένες περιοχές έχουν ως στόχο:

  • Στη Μεσόγειο, να ελέγξουν τον εναέριο χώρο και να φέρουν τα πάνω κάτω στα σχέδια του ενεργειακού πολέμου που διεξάγεται στην περιοχή.
  • Στο Αιγαίο, να ρίξουν στο κενό τα σχέδια κατοχής της Αθήνας, ακόμη και στα νησιά που έπρεπε να είναι αποστρατικοποιημένα αλλά η Αθήνα έχει τοποθετήσει στρατιωτικά φυλάκια. Και επίσης από τη στιγμή που όλα τα αεροσκάφη που θα απογειώνονται από την Ελλάδα θα εντοπίζονται αμέσως από τα ραντάρ των S-400, η Ελλάδα θα σταματήσει τις απειλές κατά της Τουρκίας στο Αιγαίο.
  • Στη Συρία, να εμποδίσουν τη δημιουργία «διαδρόμου τρομοκρατίας» από τους Κούρδους της Συρίας (YPG).
Τέλος, η Yeni Safak υποστηρίζει ότι η S-400 είναι σε θέση να δουν τα «αόρατα» F-35.
Φέρνει, μάλιστα, ως παράδειγμα το πλήγμα που κατάφεραν συριακοί S-200 – παλαιότερης τεχνολογίας – σε ισραηλινό F-35, κάτι ωστόσο που δεν έχει επιβεβαιωθεί και αποτελεί ισχυρισμό της τουρκικής εφημερίδας.