Τετάρτη 22 Μαΐου 2019

Εκεί... δεν είναι Αιγαίο! Ρουμάνοι λιμενικοί πυροβόλησαν, τραυμάτισαν και συνέλαβαν Τούρκους ψαράδες (video)


BINTEO

Τρεις Τούρκοι ψαράδες τραυματίστηκαν και πέντε άλλοι τέθηκαν υπό κράτηση όταν η ρουμανική ακτοφυλακή άνοιξε πυρ
ενάντια σε βάρκα που φέρεται να αλιεύει παράνομα στη Μαύρη Θάλασσα, σύμφωνα με τη ρουμανική συνοριακή αστυνομία, ανέφερε η Hürriyet Daily News την Τετάρτη.
Η Τουρκία αναμένεται να υποβάλει αίτηση στη Ρουμανία για την απέλαση των οκτώ αλιέων, οι οποίοι βρίσκονται τώρα στη ρουμανική πόλη της Κωνστάντζα, δήλωσε ο Metin Gündoğdu, ο Τούρκος επικεφαλής της επαρχίας Ordu.

Ο Saim Tandoğan, δήμαρχος της επαρχίας Perşembe του Ordu, δήλωσε ότι οι ψαράδες είχαν αναχωρήσει από το Perşembe και ότι το περιστατικό συνέβη κατά τη διάρκεια της προσπάθειας των ψαράδων να κυνηγήσουν τα πλατύψαρα και σε διεθνή ύδατα.

Οι τρεις τραυματίες ψαράδες συνεχίζουν να λαμβάνουν θεραπεία στη Κωνστάντζα, ενώ οι υπόλοιποι πέντε βρίσκονται σε καλή κατάσταση, δήλωσε ο Tandoğan στις 21 Μαΐου.
Το περιστατικό έλαβε χώρα στις 20 Μαΐου από την ακτή της Κωνστάντζας.
Η ρουμανική ακτοφυλακή δήλωσε ότι το Σύστημα Παρατήρησης (SCOMAR) εντόπισε ένα αλιευτικό σκάφος που στα ρουμανικά χωρικά ύδατα στα 52 ναυτικά μίλια ανατολικά της Κωνστάντζα στις 20:50 περίπου στις 6:50 π.μ.
Το Baba Şenol είχε τουρκική σημαία και δεν απάντησε στις λεκτικές προειδοποιήσεις, όπως δήλωσε η ρουμανική ακτοφυλακή.
Η ακτοφυλακή εξαπέλυσε προειδοποιητικά πυρά και το τουρκικό αλιευτικό σκάφος σταμάτησε στις 2.40 μ.μ., οπότε οι συνοριοφύλακες πλησίασαν το σκάφος. Οι ψαράδες οδηγήθηκαν στη συνέχεια στο ρουμανικό σκάφος.



Πηγή: onalert.gr
https://www.thepressroom.gr/diethni/ekei-den-einai-aigaio-roymanoi-limenikoi-pyrobolisan-traymatisan-kai-synelaban-toyrkoys