Τρίτη 21 Μαΐου 2019

Για Τούρκους υποψήφιους στην Θράκη κάνει λόγο η τουρκική τηλεόραση! Αυτοί είναι το «μακρύ χέρι» του Ερντογάν στην Ελλάδα...

 
Αυτοί είναι οι «Τουρκόψυχοι» πολιτικοί της Θράκης, που αποτελούν το «μακρύ χέρι» του «σουλτάνου» Ερντογάν στην Ελλάδα, με τις ευλογίες του διαβόητου τουρκικού προξενείου,
 που καμία ελληνική κυβέρνηση δεν τολμά να αγγίξει! Ρεπορτάζ με υποψήφιους δημοτικούς και περιφερειακούς συμβούλους από τη μουσουλμανική μειονότητα στη Δυτική Θράκη πραγματοποίησε η κρατική τηλεόραση της Τουρκίας TRT (Τε-Ρε-Τε), αναφέρει το «Έθνος». Σκοπός του ρεπορτάζ, να ακουστεί η άποψη και οι στόχοι των υποψηφίων της μειονότητας, οι οποίοι αναφέρονται ως «Τούρκοι» πολιτικοί.
Όπως αναφέρει η ανταποκρίτρια του OPEN TV στην Τουρκία Μαρία Ζαχαράκη, οι υποψήφιοι – σύμφωνα με την κρατική τηλεόραση της Τουρκίας- έχουν ως στόχο να προασπίσουν τα δικαιώματα της «τουρκικής» μειονότητας σε κάθε επίπεδο και για το λόγο αυτό ζητούν την ψήφο των ομογενών τους για απευθείας εκλογή από τον πρώτο γύρο.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

 
Ο υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος στην Ανατολική Μακεδονία Θράκη, Αχμέτ Ιμπράμ, τονίζει ότι «σε αυτές τις εκλογές η μειονότητα μας είναι σημαντικό να εκλέξει τους αντιπροσώπους της στην περιφέρεια από τον πρώτο γύρο. «Ως περιφέρεια προσπαθήσαμε να είμαστε πάντα δίπλα στους ανθρώπους της μειονότητας, υπογράφοντας σημαντικά έργα υποδομής και στήριξης των αγροτών μας», σημειώνει.
Αντίστοιχα ο υποψήφιος για την περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης, Ταρκάν Μουρτεζά εξήρε την παρουσία των «Τούρκων» υποψηφίων στην περιφέρεια, προκειμένου να επωφεληθούν από τα ευρωπαϊκά κονδύλια.
«Αυτό που θέλω να τονίσω είναι ότι η κοινότητά μας σε οικονομικό επίπεδο βιώνει μία πολύ δύσκολη κατάσταση. Είναι πολύ σημαντικό για εμάς να υπάρχουν Τούρκοι υποψήφιοι στην περιφέρεια, προκειμένου να επωφεληθούμε από τα ευρωπαϊκά κονδύλια», δήλωσε.
Το ίδιο και ο περιφερειακός υποψήφιος σύμβουλος, Ιλχάν Μεχμέτ. «Ως Μουσουλμανική Τουρκική Μειονότητα θέλουμε να επαναλάβουμε την επιτυχία των προηγούμενων εκλογών και για αυτό στο λαό μας πέφτει ένα σημαντικό καθήκον αυτή τη φορά».
Δηλώσεις έκανε και ο γενικός πρόξενος στην Κομοτηνή, Μουράτ Ομέρογλου, προτρέποντας τους ψηφοφόρους της μειονότητας να πάνε όλοι να ψηφίσουν την πρώτη Κυριακή. «Ένα πράγμα μόνο θα πω: οι ομογενείς μας ασφαλώς πρέπει να πάνε να ψηφίσουν για να εκλέξουν τους υποψηφίους της αυτοδιοίκησης, που πιστεύουν ότι μπορούν να λύσουν τα προβλήματά τους, που τους εμπιστεύονται ότι θα τους εκπροσωπήσουν, και που δεν θα έχουν προβλήματα στην επικοινωνία μαζί τους».