Τετάρτη 15 Μαΐου 2019

Χαμός στην Τουρκία με τον δήμαρχο που παραδέχτηκε ότι οι κάτοικοι της Τραπεζούντας είναι Έλληνες! (video) Δήμαρχος του Ερντογάν ομολόγησε ότι οι κάτοικοι στον Πόντο είναι εξισλαμισμένοι Έλληνες

 
Σάλος ξέσπασε στην Τουρκία με τις δηλώσεις δημάρχου σε περιοχή της Κωνσταντινούπολης, ο οποίος έμμεσα παραδέχτηκε ότι οι κάτοικοι της Τραπεζούντας...

είναι Έλληνες, φέρνοντας στην επιφάνεια ένα θέμα που στην γειτονική χώρα... θέλουν -αλλά δεν μπορούν- να ξεχάσουν! Έντονες εσωκομματικές -και όχι μόνο- αντιδράσεις για τα όσα είπε ο υποψήφιος τους, του ζητούν να ανασκευάσει!
Ο λόγος για τον Τεβφίκ Γκιοκσού, που... τοποθετήθηκε δήμαρχος στην περιοχή  Εσενλέρ στην Κωνσταντινούπολη. Σε ομιλία του ο Γκιοκσού, άφησε αιχμές για την «ελληνική» καταγωγή του Εκρέμ Ιμάμογλου, του κεμαλιστή υποψηφίου που «ταπείνωσε» τον Ταγίπ Ερντογάν στις πρόσφατες δημοτικές εκλογές κερδίζοντας μετά από 25 χρόνια «κυριαρχίας» του AKP, τον μητροπολιτικό δήμο, αναγκάζοντας τον «σουλτάνο», να... διατάξει νέες εκλογές για τον Ιούνη, μέχρι να κερδίσει ο «εκλεκτός» του Μπιναλί Γιλντιρίμ. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ: Εκρέμ Ιμάμογλου: Εφιάλτης για τον Ερντογάν! Ο νέος δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης είναι ελληνόφωνος Πόντιος (video)

 
«Πιο πολύ χάρηκαν οι Έλληνες που κέρδισε ο Ιμάμογλου», είπε ο  Γκιοκσού, απευθυνόμενος στο πλήθος. Και συνέχισε:  «Από πού κατάγεται ο Ιμάμογλου;». Για να πάρει την απάντηση των συγκεντρωμένων οπαδών του «Από την Τραπεζούντα».  Αυτό στάθηκε η αφορμή ο δήμαρχος του Εσενλέρ να κάνει το σχόλιο που προκάλεσε τις αντιδράσεις. «Α, τότε είναι άλλη υπόθεση, με την έννοια ότι εφόσον εκεί είναι Έλληνες, άρα γι’ αυτό οι Έλληνες τον θεωρούν δικό τους».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

 
Όπως ήταν λογικό το σχόλιο του Τεβφίκ Γκιοκσού, προκάλεσε «αναβρασμό» και έντονες αντιδράσεις στελέχους του ακροδεξιού «Καλού Κόμματος» της Ακσενέρ,  «Άτιμος, ευτελής, ποταπός, τέρας… Αυτοί έχασαν τον έλεγχο για τα καλά. Ντροπή σε εκείνους που θα τους ψηφίσουν στην Τραπεζούντα, ο (υπουργός Εσωτερικών) Σουλεϊμάν Σοϊλού πρέπει απόψε κιόλας να απομακρύνει το δήμαρχο του Εσενλέρ από τα καθήκοντά του. Αυτή η πόλη δεν δέχεται τέτοιες προσβολές. Πρέπει να απομακρυνθεί αυτός ο ποταπός που είπε Έλληνες τους κατοίκους της Τραπεζούντας. Ως υπουργός από την Τραπεζούντα κι ο ίδιος πρέπει να το κάνει».
Με τη σειρά του ο βουλευτής του κεμαλικού Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος Μεχμέτ Μπεκάρογλου ανέφερε χαρακτηριστικά σε ανάρτησή του στο twitter. «Τεβφίκ Γκιοκσού λίγη ντροπή, φοβού τον Αλλάχ. Τι είναι αυτά; Τι σημαίνει ‘κέρδισαν οι Έλληνες’! Έλεος πια, δεν έμεινε τσίπα πάνω σας. Ντροπή!».
Να σημειωθεί ότι το σχόλιο αυτό «σκανδάλισε» πολλούς Τούρκους χρήστες του twitter που οργισμένοι ζητούν από τον δήμαρχο του Εσενλέρ να ζητήσει συγγνώμη. (σ.σ.: Όλα αυτά συμβαίνουν  «στην Τουρκία που υπάρχουν εβδομήντα δυόμισι εθνότητες», όπως λέει μια τουρκική παροιμία. Και αν για τη μισή από τις «εβδομήντα δυόμισι εθνότητες», δεν ξέρουμε ποια είναι, για μία από αυτές... είμαστε σίγουροι)
https://www.thepressroom.gr/diethni/hamos-stin-toyrkia-me-ton-dimarho-poy-paradehtike-oti-oi-katoikoi-tis-trapezoyntas-einai