Τετάρτη 22 Μαΐου 2019

Αυτή είναι η Ευρώπη που καλούνται οι Έλληνες να επισφραγίσουν με την ψήφο τους...Αστυνόμευση των συνόρων μας και φορολογικός ζυγός χωρίς τέλος



Συμφωνία Αλβανίας- Frontex για παρακολούθηση των ελληνοαλβανικών συνόρων

Αν και δεν αποτελεί μέρος της ΕΕ, η Αλβανία υπέγραψε συμφωνία με τον FRONTEX για την παρακολούθηση των ελληνοαλβανικών συνόρων, σημειώνει η αλβανική abc.
Πενήντα άτομα θα εγκατασταθούν στα σημεία διέλευσης των συνόρων, καθώς στα Τίρανα για την υπογραφή της συμφωνίας παρευρίσκονταν ο Ευρωπαίος Επίτροπος Δημήτρης Αβραμόπουλος και ο επικεφαλής της αποστολής Frontex, Φαμπρίς Λεγγέρι.
Οι εξωκοινοτικοί μετανάστες που χρησιμοποιούσαν  τα αλβανο-ελληνικά σύνορα μέχρι την Τετάρτη, θα πρέπει να σκεφθούν δύο φορές τώρα να τα διαβούν, όπως σημειώνεται.
Στην υπογραφή της συμφωνίας στα Τίρανα, πραγματοποιήθηκε σχετική τελετή στην οποία ήταν παρόντες 50 αξιωματικοί του FRONTEX, του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Συνόρων και Ακτοφυλακής.
Στη διάρκεια της τελετής, ο πρωθυπουργός Έντι Ράμα δήλωσε ότι η αποστολή FRONTEX στην Αλβανία, αποτελεί ένδειξη ενδιαφέροντος της ΕΕ για τη χώρα.
 
Ο Επίτροπος της ΕΕ, Δημήτρης Αβραμόπουλος, επαίνεσε το έργο και τη βούληση των αλβανικών αρχών να σταματήσουν τη ροή μεταναστών στις χώρες της ΕΕ, αλλά πρόσθεσε ότι πρέπει να γίνουν περισσότερα.
 Ο Αβραμόπουλος ζήτησε να αξιολογηθούν θετικά οι  μεταρρυθμίσεις της χώρας πριν από την έναρξη των διαπραγματεύσεων.
«Από τον περασμένο Ιούνιο, η Αλβανία σημείωσε πρόοδο όσον αφορά τη μεταρρύθμιση του δικαστικού συστήματος, την καταπολέμηση του οργανωμένου εγκλήματος και της κάνναβης, και αυτό πρέπει να αναγνωρισθεί», δήλωσε ο  Αβραμόπουλος.
 
Σύμφωνα, εξάλλου, με τον υπουργό Εσωτερικών Σαντέρ Λεσάι, η συνδρομή του FRONTEX συμβάλλει άμεσα  στις περιορισμένες δυνατότητες  των αστυνομικών δυνάμεων του κράτους.
abcnews.al