Τετάρτη 15 Μαΐου 2019

Κίτρους για Μακεδονία: ''Εμείς ποτέ δεν συμφωνήσαμε σε αυτά που συμφώνησαν οι πολιτικοί'' [ΒΙΝΤΕΟ]

 
''Οι συμφωνίες όταν δεν έχουν το λαϊκό έρισμα και την αποδοχή του λαού είναι άκυρες.

Εμείς ποτέ δεν συμφωνήσαμε γι' αυτά τα οποία συμφώνησαν οι πολιτικοί'' τόνισε χαρακτηριστικά ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους κ. Γεώργιος την Κυριακή 12 Μαΐου στην εκδήλωση για την Μακεδονία με θέμα «Οι συνέπειες της συμφωνίας των Πρεσπών» στον Ι.Ν. Αγίας Τριάδος Κατερίνης.
Σε άλλο σημείο ο Σεβασμιώτατος σημείωσε ότι το ίδιο συμβαίνει και στην Εκκλησία υπογραμμίζοντας: ''Καμία Σύνοδος δεν ονομάστηκε Οικουμενική από μόνη της. Η φωνή του λαού, η συνείδηση του λαού, σε βάθος χρόνου, μπορεί μετά από 100, 200, 300, 400 χρόνια. Άλλη Σύνοδος, που και εκείνη συγκλήθηκε υπό τις ίδιες προϋποθέσεις, δεν ονομάστηκε Οικουμενική. Ονομάστηκε ληστρική, γιατί ο λαός ποτέ δεν αποδέχθηκε στην συνείδησή του τις αποφάσεις αυτής της Συνόδου. Το ίδιο ισχύει και με τις κρατικές συμφωνίες''.
''Εμείς δεν υποστέλουμε την σημαία του αγώνα ούτε αλλάζουμε τις πεποιθήσεις μας. Υποστηρίζουμε ότι η Μακεδονία είναι μία και ελληνική και δεν θα πάψουμε να αγωνιζόμαστε, να το φωνάζουμε και να το διεκδικούμε'' συμπλήρωσε ο κ. Γεώργιος.
Δείτε στο παρακάτω βίντεο την ομιλία του Σεβασμιωτάτου: