Τρίτη 21 Μαΐου 2019

Μια Νατοϊκή δύναμη όπως η Τουρκία ενισχύει τους ισλαμιστές!

 
 
Μετά τις θυελλώδεις αντιδράσεις που προκάλεσαν πληροφορίες και πλάνα που έδειχναν τεθωρακισμένα οχήματα που έστειλε η Τουρκία, να καταφτάνουν στην Τρίπολη για να υποστηρίξουν τις δυνάμεις που μάχονται τον Στρατάρχη Χάφταρ, οι Λίβυοι στρατιώτες δεν δίστασαν να τα «επιδείξουν» στο Διαδίκτυο.
Ωστόσο, αυτό που αρκετοί υπογράμμισαν είναι το γεγονός ότι η Τουρκία με την ενίσχυση της Κυβέρνησης Εθνικής Ενότητας της Λιβύης, με τον στρατιωτικό αυτό εξοπλισμό, παραβιάζει το εμπάργκο όπλων που υφίσταται στην χώρα από τα Ηνωμένα Έθνη, με τα πλάνα πάντως να έχουν γίνει «δίκοπο μαχαίρι».

Ειδικότερα, οι δυνάμεις που είναι πιστές στην κυβέρνηση εθνικής ενότητας (GNA) της Λιβύης, που υποστηρίζεται από τα Ηνωμένα Έθνη,  με επικεφαλής τον πρωθυπουργό Fayiz Sarraj, «καυχήθηκαν» ότι παρέλαβαν το Σάββατο εξοπλισμό και οπλικά συστήματα, όπως τεθωρακισμένα οχήματα και όπλα, μια κίνηση που παραβιάζει το εμπάργκο όπλων που υπάρχει στην Λιβύη.

«Οι δυνάμεις της Κυβέρνησης Εθνικής Ενότητας που υπερασπίζονται την Τρίπολη, ενισχύθηκαν με τεθωρακισμένα οχήματα, πυρομαχικά και ποιοτικά όπλα», ανέφεραν οι στρατιώτες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, χωρίς ωστόσο να δώσουν λεπτομέρειες σχετικά με την προέλευση του εν λόγω στρατιωτικού εξοπλισμού.

Ωστόσο, οι εικόνες και τα βίντεο που δημοσιεύθηκαν από το συνασπισμό έδειξαν δεκάδες τουρκικά τεθωρακισμένα οχήματα τύπου BMC Kirpi στο λιμάνι της Τρίπολης.
Εντούτοις αξίζει να σημειωθεί πως η Λιβύη υπόκειται σε εμπάργκο όπλων, ήδη από τα γεγονότα του 2011 που οδήγησε στην εκδίωξη και τη δολοφονία του Muammar Gadhafi.

Το εμπάργκο όπλων που υφίσταται στην Λιβύη

Το εμπάργκο, ωστόσο, παραβιάζεται τακτικά από διάφορες ομάδες στη Λιβύη, σύμφωνα με τα Ηνωμένα Έθνη, με την τουρκική αποστολή όπλων να θεωρείται η πρώτη φορά που παραβιάζεται το εμπάργκο του ΟΗΕ και που τεκμηριώνεται από τις δυνάμεις που λαμβάνουν την εξωτερική στρατιωτική υποστήριξη.

Νωρίτερα αυτό το μήνα, ένας εκπρόσωπος της κυβέρνησης της Τρίπολης δήλωσε ότι η κυβέρνησή του μιλούσε με την Τουρκία για να λάβει «οτιδήποτε χρειάζεται για να σταματήσει η επίθεση του Στρατάρχη Χάφταρ» τόσο στρατιωτικής όσο και πολιτικής φύσεως «βοήθεια».

Οι δυνάμεις της ΚΕΕ αποτελούνται τόσο από ομάδες πολιτοφυλακών και ένοπλων μαχητών που προσπαθούν να αποτρέψουν την πρόοδο του Εθνικού Στρατού της Λιβύης (LNA) του Χάφταρ στην Τρίπολη, ενώ κατηγορούνται ότι λαμβάνουν υποστήριξη από την Τουρκία και το Κατάρ και ότι στηρίζονται σε όπλα που παραλαμβάνουν από ξένα κράτη.
Πηγή: Ahval


https://www.onalert.gr/kosmos/livyi-i-kee-epideiknyei-ta-toyrkika-opla-poy-spane-to-empargko-oplon-oie-picsvid/346395/?utm_source=onalert.gr&utm_medium=Referral&utm_campaign=top5box