Δευτέρα 6 Μαΐου 2019

Ο φρικτός φόρος αίματος του Ελληνισμού από τους άθλιους Τούρκους

 
Το παιδομάζωμα υπήρξε ο βαρύτερος φόρος αίματος που κλήθηκε ένα έθνος να πληρώσει κατά τη διάρκεια ξενικής κατοχής.
 Κι αυτό διότι στόχος του δεν ήταν μόνο η αποδυνάμωση του ηττημένου αλλά η ενδυνάμωση του νικητή.
Το παιδομάζωμα μόνο νοσηροί εγκέφαλοι όπως των Τούρκων θα μπορούσαν να έχουν συλλάβει καθώς δεν κάτι παρόμοιο, σε αυτή την έκταση, δεν έχει συμβεί ποτέ στην ιστορία. Οι γνώμες για το πότε ξεκίνησε το παιδομάζωμα διίστανται. Ο Γιάννης Κορδάτος το τοποθετεί στο τελευταίο τέταρτο του 13ου αι. μ.Χ. Άλλες πηγές προσδιορίζουν την έναρξή του στο 1362 επί σουλτάνου Μουράτ Α.
  
Έναρξη, περιοδικότητα, αρπαγή
Ο ιστορικός του γένους Κωνσταντίνος Παπαρρηγόπουλος το συνδέει με την συγκρότηση του σώματος των γενιτσάρων και τοποθετεί την έναρξή του χρονικά επί σουλτάνου Ορχάν και συγκεκριμένα περί του 1326 μ.Χ.
Φαίνεται πως όντως το παιδομάζωμα ξεκίνησε επί Ορχάν, αλλά συστηματοποιήθηκε επί Μουράτ. Τα παιδιά που στρατολογούνταν ήταν χριστιανόπαιδες ηλικίας 8-20 ετών. Από την στρατολογία εξαιρούνταν οι Αρμένιοι και οι Εβραίοι.
Επί Μωάμεθ Β παιδομάζωμα διεξαγόταν κάθε 5 έτη. Αργότερα όμως γινόταν κάθε 4, η ή και λιγότερα ανάλογα με τις ανάγκες του εκάστοτε σουλτάνου. Από το παιδομάζωμα εξαιρούντο παιδιά από περιοχές όπου είχε παραχωρηθεί σχετικό προνόμιο, το οποίο όμως μπορούσε αργότερα να αρθεί.
Θεωρητικά εξαιρούντο επίσης τα ορφανά παιδιά, οι έγγαμοι, οι μοναχογιοί. Για αυτό τον λόγο οι γονείς πάντρευαν πολλές φορές τα παιδιά τους σε πολύ μικρή ηλικία. Οι εξαιρέσεις όμως υπήρχαν, συνήθως, για να καταπατούνται και οι υπεύθυνοι για την συλλογή των παιδιών Τούρκοι αξιωματούχοι σπάνια τις σέβονταν καθώς τα παραπάνω παιδιά τα πωλούσαν σκλάβους και καρπώνονταν τα κέρδη.
 Διαβάστε την συνέχεια στο history-point.gr
https://www.defence-point.gr/news/o-friktos-foros-aimatos-toy-ellinismoy-apo-toys-athlioys-toyrkoys