Κυριακή 5 Νοεμβρίου 2017

Ο Πούτιν τίμησε τον πρώην πρόεδρο της Σερβίας

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, απένειμε στον πρώην  πρόεδρο της Σερβίας και νυν πρόεδρο του Εθνικού Συμβουλίου Συντονισμού Συνεργασίας με τη Ρωσία και την Κίνα, Τόμισλαβ Νίκολιτς, το παράσημο του Τάγματος της Φιλίας, για την προσωπική συμβολή του στην ενίσχυση της εταιρικής σχέσης μεταξύ Ρωσίας και Σερβίας.
Ο Νίκολιτς δήλωσε ότι είναι εξαιρετικά υπερήφανος για το παράσημο αυτό. 
Η υψηλή αυτή τιμητική διάκριση προς τον Νίκολιτς, πραγματοποιήθηκε την Ημέρα της Εθνικής Ενότητας, όπου τιμώνται από τη Ρωσία τα γεγονότα που έλαβαν χώρα το 1612, όταν οι Ρώσοι υπό την ηγεσία του Κουζμίνα Μαντζίνα και Ντμίτρι Πατζάρσκι απελευθέρωσαν τη Μόσχα από τους Πολωνούς εισβολείς.
«Είναι προφανές ότι σε αυτήν την αίθουσα του Κρεμλίνου συγκεντρώθηκαν άνθρωποι που αγαπούν τη Ρωσία και ενδιαφέρονται για τη χώρα, τη γλώσσα, τον πολιτισμό και την ιστορία μας και θα ήθελα να σε ευχαριστήσω για αυτά τα ωραία συναισθήματα», δήλωσε ο Βλαντίμιρ Πούτιν.
 
Ο Νίκολιτς δήλωσε ότι το παράσημο του Τάγματος της Φιλίας απονέμεται στους πολίτες της Σερβίας, στη Σερβία και εν γένει στον σερβικό λαό που ιστορικά είναι οι πιο κοντινός φίλος και σύμμαχος της Ρωσίας.
 
Είπε, ακόμη, ότι είναι ευτυχής που ο πρόεδρος της Ρωσίας αναγνώρισε τις προσπάθειες του, καθώς μέσα στις πολλές δυσκολίες και εμπόδια κατάφερε να μεγιστοποιήσει τις σχέσεις των δύο χωρών και να φέρει τις κοινές δυνάμεις σε στρατηγικό επίπεδο.
« Δεν μπορούσε και δεν μπορεί να είναι διαφορετικά», τόνισε ο Νίκολιτς, σύμφωνα με τη σερβική ραδιοτηλεόραση.

(Στοιχεία από rts.rs)