Παρασκευή 24 Νοεμβρίου 2017

Η «θερμή» αγκαλιά του Πούτιν με τον Ασαντ και η σημασία της [εικόνα]

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν και ο Μπασάρ αλ-Ασαντ στέκονται στη βεράντα του θέρετρου του Ρώσου προέδρου στο Σότσι, ένα από τα αγαπημένα μέρη του, και αγκαλιάζονται με θέρμη.
Ο Πούτιν υποδέχθηκε εκεί τον ηγέτη της Συρίας τη Δευτέρα και το στιγμιότυπο έχει τη σημασία του, όπως και το πότε έλαβε χώρα, σημειώνει το CNN, αναλύοντας τη συγκεκριμένη αγκαλιά.
 Την Τετάρτη, ο Πούτιν θα συναντηθεί στο ίδιο θέρετρο με τον Χασάν Ρουχανί και τον Ταγίπ Ερντογάν, προκειμένου να συζητήσουν έναν πολιτικό διακανονισμό για τη Συρία.
«Ο Πούτιν δείχνει σαν τα 17 χρόνια εξουσίας να έχουν αφήσει τα σημάδια τους πάνω του, αλλά χαμογελά και δεν είναι ''βυθισμένος στον βούρκο της Συρίας'' όπως προειδοποιούσαν οι πολέμιοί του όταν μπήκε στον πόλεμο το 2015. Η λεζάντα θα μπορούσε να αναφέρει ότι ο πόλεμος τελείωσε, αν και πριν από μερικές ημέρες υπήρξαν αναφορές για χρήση φωσφόρου εναντίον πολιτών που συντάσσονται με τους αντάρτες, στα προάστια της Δαμασκού. Δεν μπορείτε να δείτε το πρόσωπο του Ασαντ στη φωτογραφία, αλλά αυτή είναι η δεύτερη φορά- που γνωρίζουμε- που φεύγει από τη Συρία από το ξέσπασμα των συγκρούσεων το 2011, οπότε μπορείτε να υποθέσετε ότι είναι τουλάχιστον ικανοποιημένος για αυτό», σχολιάζει το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο.
Από τη φωτογραφία- αλλά και από τις συζητήσεις- λείπει και κάτι άλλο, σημειώνει το CNN: η αμερικανική εμπλοκή. Πάντως, την Τρίτη ο Τραμπ και ο Πούτιν συνομίλησαν τηλεφωνικά για περίπου μία ώρα, μεταξύ άλλων και για το θέμα της Συρίας.


Πηγή: Η «θερμή» αγκαλιά του Πούτιν με τον Ασαντ και η σημασία της [εικόνα] | iefimerida.gr