Τετάρτη 8 Νοεμβρίου 2017

(Vid) Μοναδικό στον κόσμο χωρίς αντίπαλο και...........

Και ο Τόμι Μάκινεν έκατσε στο τιμόνι του ελληνικού υπεραυτοκινήτου Korres 4
Αναζητείται ένας επενδυτής που «θα συμπληρώσει ποσό για να βγει στην παραγωγή»


Μοιάζει να ξεπήδησε από κινηματογραφική ταινία το ελληνικό υπεραυτοκίνητο, που αποτελεί πλέον πραγματικότητα έπειτα από προσπάθειες ετών!
Το Korres 4, όπως ονομάζεται, αποτελεί ένα μοναδικό όχημα που συμπυκνώνει σε ένα τα χαρακτηριστικά των σπορ, off road, ακόμα και ειδικών οχημάτων παντός εδάφους! Μάλιστα, στη θέση του οδηγού κάθισε για να το δοκιμάσει ακόμα και ο ξακουστός παγκόσμιος πρωταθλητής ράλι Τόμι Μάκινεν. 
Η δημιουργία του ξεκίνησε σαν μια... άσκηση, όπως είπε ο εμπνευστής του αρχιτέκτονας Δημήτρης Κορρές στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ-ΜΠΕ Πρακτορείο 104,9FM: «Θελήσαμε να το δημιουργήσουμε σαν να προσπαθούσαμε να λύσουμε ένα σταυρόλεξο, για να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα που ορίσαμε ως τροχός εναντίον λακκούβας»!

Πράγματι, πρόκειται για ένα όχημα που αψηφά τα εμπόδια. Με τη μοναδικής σχεδίασης ανάρτησή του, το Korres 4 μπορεί να κινείται παντού, με οδηγό ακόμα και... αρχάριο! Φυσικά, ο στόχος είναι να βγει στην παραγωγή μικρής κλίμακας για ιδιαίτερα... γούστα.
Το Korres Project 4 συνδυάζει ταχύτητα και δυνατότητα υπερκέρασης εμποδίων, κάτι που το καθιστά μοναδικό.

«Στόχος είναι αυτό το προϊόν, το οποίο πρακτικά δεν έχει αντίπαλο, να μπορεί πρακτικά να περάσει με ταχύτητα πάνω από κάθε αδυναμία του δρόμου» σημειώνει ο δημιουργός του κ. Κορρές. Σχεδιασμένο και κατασκευασμένο εξ ολοκλήρου στην Ελλάδα, με μόνη ξένη παρέμβαση τον κινητήρα του, το Korres 4 αναζητά επενδυτή «ο οποίος θα συμπληρώσει ένα ποσό, ώστε να μπορέσει να βγει το μοντέλο στην παραγωγή» εξηγεί ο κ. Κορρές.

Οσοι κάθισαν στη θέση του οδηγού έμειναν άφωνοι από την ευκολία χρήσης και τις τεράστιες επιδόσεις στον δρόμο και στα κακοτράχαλα εδάφη.