Τετάρτη 15 Νοεμβρίου 2017

Σκόπια: Η κυβέρνηση σταματά την παραγωγή της ταινίας «Μακεδονία»

Μετά τη χθεσινή δημοσίευση του τρέιλερ της ταινίας, που εικάζεται ότι ήταν από ένα καταγεγραμμένο επεισόδιο της σειράς «Μακεδονία» και εμφανίσθηκε με μια σειρά άρθρων, που την προωθούσαν, η κυβέρνηση των Σκοπίων επαναβεβαίωσε τις θέσεις που εξέφρασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος την 1ης Νοεμβρίου, ότι η σειρά αυτή θα σταματήσει και ότι η απόφαση της κυβέρνησης στο ζήτημα αυτό είναι αμετάβλητη.
«Η κυβέρνηση της χώρας έχει λάβει την απόφασή της και θα ενεργήσει σύμφωνα με  αυτήν», τόνισε σήμερα ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης Μίλε Μποσνιακόφσκι.
Σύμφωνα με πληροφορίες του δημοσιεύματος,  ο οικονομικός έλεγχος στα στοιχεία της  κινηματογραφικής εταιρείας Jadran Film διαπιστώθηκαν παρατυπίες και ατασθαλίες και για το θέμα ενημερώθηκε το Γραφείο του Εισαγγελέα.
Άλλωστε την 1η Νοεμβρίου, ο Μποσνιακόφσκι  είχε δημοσιοποιήσει την απόφαση της κυβέρνησης να σταματήσει την παραγωγή των σειρών αυτών που έχουν κοστολογηθεί σε 4,6 εκατομμύρια ευρώ.

«Η κυβέρνηση δεν αλλάζει την απόφαση να σταματήσει τη σειρά και μετά από το τρέιλερ της «Jadran Film»
 
Η τηλεοπτική σειρά «Μακεδονία» είχε εγκριθεί σε διαγωνισμό για "τη στήριξη των σχεδίων των εθνικών συμφερόντων",  από την κυβέρνηση του Νίκολα Γκρούεφσκι, συγκεκριμένα από την πρώην διευθύντρια του Οργανισμού Κινηματογράφου Μίμι Γκιοργκόσκα- Ιλίεφσκα.
Η σειρά προβλέπονταν για 130 επεισόδια σε 4 εποχές και είχε εγκριθεί η πολυετής χρηματοδότησή της.
 
(Στοιχεία από makfax.com.mk)