Πέμπτη 16 Νοεμβρίου 2017

Οι Τούρκοι «κεμαλικοί» συζητάνε ανοιχτά να μας επιτεθούν στο Αιγαίο – Τι τους «εμποδίζει» προς το παρόν

Η τουρκική εφημερίδα Sozcu συνεχίζει να διαδίδει τα προκλητικά μυθεύματα περί «κατάληψης 18 τουρκικών νησιών από την Ελλάδα» και να καλλιεργεί πολεμική ατμόσφαιρα, θέτοντας ερωτήματα κατά πόσο μπορεί η Τουρκία να «απελευθερώσει» αυτά τα δεκαοχτώ νησιά από την «ελληνική κατοχή».
  
Σε πρόσφατη συνέντευξη του αντιναυάρχου ε.α. και «βετεράνου της Κύπρου», Αττίλα Κιγιάτ, ο δημοσιογράφος Γιουκσέλ Σενγιούλ παρατήρησε ότι ελληνικός στρατός έχει καταλάβει «αρκετά νησιά μας στο Αιγαίο» στα οποία υψώνει την Ελληνική Σημαία.
Ο απόστρατος Τούρκος αντιναύαρχος αντί να διαψεύσει το παραμύθι περί «κατάληψης τουρκικών νησιών», το επιβεβαίωσε αλλά επεσήμανε ότι η Τουρκία δεν μπορεί να επιτεθεί αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα για να «απελευθερώσει» τα νησιά της επειδή είναι διπλωματικά απομονωμένη.
Αφήνει δηλαδή να εννοηθεί ότι εάν η ισλαμιστική κυβέρνηση του AKP δεν είχε απομονώσει διπλωματικά την Τουρκία, ή έρθει στα πράγματα μια άλλη κυβέρνηση, ας πούμε «κεμαλική», επειδή θα θεωρείται φιλοδυτική τότε θα αποτολμήσει επίθεση στο Αιγαίο για τα δεκαοχτώ νησιά.
Να σημειώσουμε ότι τα νησιά αυτά κατοικούνται από ελληνικό πληθυσμό, είναι ξεκάθαρα ελληνικό έδαφος και η Ελλάδα τα έχει οχυρώσει μόλις αντιλήφθηκε ότι οι «απέναντι» παράφρονες σχεδίαζαν πολεμικές επιχειρήσεις στο Αιγαίο.

Δηλώσεις Τούρκου Αντιναυάρχου ε.α.

«Στο Αιγαίο είναι γνωστά τα τουρκικά και ελληνικά νησιά. Εκτός από αυτά τα νησιά, υπάρχουν νησιά τα οποία «φαίνεται ότι όποιος θέλει μπορεί να τα πάρει».
»Εμείς καταλάβαμε την κατάσταση αυτή με την κρίση των Ιμίων. Όμως δεν κάναμε τίποτα.
»Λέγοντας «να μην προκύψει πρόβλημα» το ζήτημα των νησιών που βρίσκονται σε εκκρεμότητα «μπήκε στην κατάψυξη».
»Εμείς [τα] ξεχάσαμε, αλλά οι Έλληνες δεν ξέχασαν και άρχισαν να [τα] αρπάζουν. Στα περισσότερα από τα ελληνικά νησιά υπάρχει αεροπορική και θαλάσσια συγκοινωνία.
»Στα νησιά, των οποίων το καθεστώς βρίσκεται σε εκκρεμότητα, βγήκαν οι Έλληνες κι έκαναν εργασίες. »Οι [τουρκικές] κυβερνήσεις, με την αιτιολογία «να μην κινδυνεύσει η πολιτική κατάσταση», μέχρι σήμερα, δεν τόλμησαν έναν τέτοιο αγώνα […] Εν ολίγοις, η κατάληψη των 18 νησιών στο Αιγαίο είναι έργο των λανθασμένων πολιτικών που εφαρμόζονται εδώ και πολλά έτη».
Στη ερώτηση «Δεν μπορεί να γίνει τώρα επέμβαση στα νησιά αυτά;» η απάντηση που φέρεται να έδωσε είναι η εξής:
«Την στιγμή που δεν έχουμε έναν φίλο στον κόσμο, τη στιγμή που η Μέση Ανατολή που βρίσκεται σε τέλμα «χτυπιέται», είναι πολύ δύσκολο, και μάλιστα αδύνατο να επιδείξουν το θάρρος, κοιτώντας στο Αιγαίο, και να πούν «φύγετε αμέσως από τα 18 νησιά, θα το θεωρήσουμε ως αιτία πολέμου».
»Αυτό είναι ένα από τα αποτελέσματα των εσφαλμένων εξωτερικών πολιτικών μας που μας καταδικάζουν στην ένδοξη μοναξιά. […]»
Τι κρατάμε από αυτές τις δηλώσεις; Αυτό που στο TRIBUNE έχουμε ισχυριστεί και σε παλαιότερες αναρτήσεις μας. Οι Τούρκοι στήνουν σκηνικό πολέμου στο Αιγαίο. Το προπαγανδίζουν, το καλλιεργούν και όταν είναι ώριμα τα πράγματα θα μας επιτεθούν.

Αυτά είναι τα νησιά που θέλουν οι Τούρκοι:

Βόρειο Αιγαίο:

1. Φούρνοι
2. Θύμαινα
3. Οινούσσες

Ανατολικό Αιγαίο:

4. Παναγιά
Κεντρικό Αιγαίο:
5. Καλόγεροι

Κρητικό Πέλαγος:

6. Διονυσάδες
7. Κουφονήσι
8. Γαιδουρονήσι
9. Γαύδος

Δωδεκάνησα:

10. Αρκιοί
11. Αγαθονήσι
12. Κίναρος
13. Φαρμακονήσι
14. Καλόλιμνος
15. Πλάτη
16. Γυαλί
17. Λέβιθα
18. Σύρνα

http://www.tribune.gr/politics/news/article/410157/tourki-kemaliki-syzitane-anichta-na-mas-epitethoun-sto-egeo-ti-tous-ebodizi-pros-paron.html