Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2016

Η αντιρωσική προπαγάνδα «δεν πιάνει» πια στους γερμανούς

Αυξάνεται συνεχώς η δυσαρέσκεια των γερμανών πολιτών απέναντι στην καθοδηγούμενη από τις ΗΠΑ πολιτική του Βερολίνου.Σύμφωνα με τον γερμανό συγγραφέα,
 αναλυτή και σύμβουλο της κυβέρνησης Μέρκελ Κριστόφ Χέρστελ, οι πολίτες αντιδρούν ανοιχτά στην μεροληπτική πολιτική του Βερολίνου κατά της Ρωσίας και ζητούν μια πιο ισορροπημένη και ανεξάρτητη γραμμή διακυβέρνησης, ιδιαίτερα στα διεθνή θέματα.
Σύμφωνα με το Χέρστελ, η μακροπρόθεσμη στρατηγική παρέμβασης των ΗΠΑ στην Ευρώπη αποσκοπεί στη δημιουργία προϋποθέσεων σύγκρουσης με τη Ρωσία: «Η Ουάσιγκτον κάνει τα πάντα για να εμπλέξει το Βερολίνο σε κόντρα με τη Μόσχα. Ωστόσο, πολλοί πολίτες βλέπουν καθαρά πως αυτή η στρατηγική βλάπτει τα  γερμανικά και τα ευρωπαϊκά συμφέροντα».

Πρόσφατα 40.000 γερμανοί πολίτες υπέγραψαν κατά της ανάπτυξης αμερικανικών και βρετανικών στρατιωτικών βάσεων στη χώρα.
«Ο φόβος και η δυσπιστία αυξάνονται καθώς παρακολουθούν την πολιτική των ΗΠΑ τόσο στην υποστήριξη του ISIS όσο και την επιθυμία σύγκρουσης με τη Ρωσία. Όμως στη Γερμανία κανείς δεν θέλει να εμπλακεί σε σύγκρουση με τους ρώσους – αντίθετα επιθμούν φιλικές σχέσεις. Και αυτό ακριβώς είναι ο λόγος που ξεκίνησα αυτή την καμπάνια ψηφοφορίας μέσα από τη σελίδα μου στο Facebook, με αίτημα την απόσυρση των αμερικανικών και των βρετανικών στρατευμάτων από τη Γερμανία» λέει στο ραδιόφωνο του Sputnik ο Χέρστελ, τονίζοντας πως οι γερμανοί «έχουν ξυπνήσει από τον ύπνο» και η δυσαρέσκεια απέναντι στην κυβερνητική πολιτική αυξάνεται.

«Συνειδητοποιούν πως η Γερμανία έχει απωλέσει την κυριαρχία της. Τα media υποθάλπτουν το αντιρωσικό μένος, λες και τα σπονσοράρει η Ουάσινγκτον. Όμως πλέον οι γερμανοί πολίτες δεν πιστεύουν αυτές τις ανοησίες… Συντελούνται σημαντικές πολιτικές και πολιτισμικές αλλαγές αυτή τη στιγμή στη χώρα μας. Δεν θέλουμε μεροληπτική πολιτική ενάντια στη Ρωσία. Δεν το αξίζει ούτε η Ρωσία μα ούτε και η Ευρώπη» καταλήγει ο Χέρστελ.