Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2016

(Vid) Με τον Σταυρό στον χέρι οι ρωσικές ειδικές δυνάμεις εκκαθαρίζουν το Χαλέπι απο ισλαμιστές

Εκκενώνουν το Χαλέπι οι ισλαμιστές και πλέον καραβάνια επιχειρούν να φύγουν για την Τουρκία την στιγμή που οι ρωσικές δυνάμεις των


εθελοντών ξεκίνησαν νέα επίθεση μαζί με τον συριακό Στρατό και από την δυτική πλευρά του ισλαμιστικού θύλακα,

 στη συνοικία Sheikh Sa'eed στο Ανατολικό Χαλέπι ακολουθώντας την τακτική «σφύρας και άκμονα» με τελικό στόχο την οριστική εξόντωση των δυνάμεων των ισλαμιστών της Jaysh Al-Fateh (Army of Conquest).
 
Στόχος είναι η εκκαθάριση της πόλης μέχρι την Πρωτοχρονιά πάντως σίγουρα πριν τις 20 Ιανουαρίου που αλλάζει ο πρόεδρος των ΗΠΑ.
 
Έτσι όλο το παραλιακό μέτωπο της Συρίας θα ελέγχεται πλέον από την νόμιμη συριακή κυβέρνηση και ακυρώνεται η όποια σκέψη για κάποιον μελλοντικό καταριανό αγωγό που θα μεταφέρει φυσικό αέριο στην Ευρώπη εξοβελίζοντας την Ρωσία από την ευρωπαϊκή ενεργειακή αγορά
 
Την επιχείρηση ενισχύει και η ρωσική Αεροπορία η οποία πραγματοποίησε πάνω από 20 αεροπορικές επιδρομές σήμερα στην ύπαιθρο του νότιου Χαλεπίου κτυπώντας ομάδες ισλαμιστών που επιχειρούσαν να μπουν στον ανατολικό θύλακα.
 
 
Το συριακό και το ρωσικό Επιτελείο θέλουν να «κοπούν» στα δύο οι ισλαμιστές και να μην έχουν την ευχέρεια να διαφύγουν καθώς στην Μόσχα γνωρίζουν ότι όλοι αυτοί θα πολεμήσουν ξανά κάποια άλλη ημέρα.

Το 800ο Σύνταγμα του συριακού Στρατού πριν μόλις λίγα λεπτά πραγματοποίησε μαζική επίθεση στην συνοικία Sheikh Sa'eed στην δυτική περίμετρο του ισλαμιστικού θύλακα.
 
Ενισχυμένος από δυνάμεις των Σιιτών Ιρακινών πραστρατιωτικών της Ηarakat Al-Nujaba αλλά και της παλαιστινιακής σιιτικής Liwaa Al-Quds ο συριακός Στρατός επιχειρεί να διασπάσει τις άμυνες της ισλαμιστικής Ταξιαρχίας του Sheikh Sa'eed η οποία προβάλει εξαιρετικά μεγάλη αντίσταση
 
Παρόλα αυτά οι αναφορές δείχνουν ότι ο συριακός Στρατός έχει καταλάβει το δυτικό τμήμα της συνοικίας και έχουν κατορθώσει να θέσουν υπό βολή την γέφυρα της λεωφόρου που χρησιμοποιούν οι ισλαμιστές για τις εσωτερικές μετακινήσεις τους.
 
Λίγο νωρίτερα η συριακή Αεροπορία κατέστρεψε ολοσχερώς φάλαγγα του ISIS στην ύπαιθρο του ανατολικού Χαλεπίου η οποία μετέφερε ενισχύσεις 200 μαχητών με σκοπό να εισέλθουν στον θύλακα του ανατολικού Χαλεπίου.
 
Καταστράφηκαν και τα 7 φορτηγά ενώ οι επιζόντες είναι ελάχιστοι. Η αποκάλυψή τους έγινε από Ρώσους Spetsnaz που τους εντόπισαν στην κάθοδό τους από τα υψίπεδα Deir Al-Hafer προς την περιοχή Tal Al-Sous
 
Το Ισλαμικό Κράτος επιχειρεί να ενισχύσει τους άντρες του μέσα στο Χαλέπι σε μια προσπάθεια να απαντήσει στην υπερσυγκέντρωση του συριακού Στρατού.
 
Παρά τις διεισδύσεις από βόρεια και σήμερα νότια του ισλαμιστικού Θύλακα ο συριακός Στρατός δεν έχει ξεκινήσει ακόμα την μεγάλη του έφοδο. Αυτή αναμένεται να γίνει σε λίγες ημέρες στο μεταξύ θέλει να κερδίσει καλύτερη θέση και να στριμώξει τους ισλαμιστές σε πολύ μικρότερο χώρο.
 
Προχθες το βράδι ο συριακός Στρατός πραγματοποίησε επίθεση διείσδυσης από την ύπαιθρο μέσα στην συνοικία Bustan Al-Basha.
 
 Bustan Al-Basha είναι κομβικής σημασίας καθώς «κόβει» τον θύλακα στα δύο και διακόπτει τις μετακινήσεις των ισλαμιστών εντός του αστικού ιστού και τους περιορίζει σε πολύ στενό χώρο.
 
Η διείσδυση κρίθηκε εφικτή αφού πρώτα είχε καταληφθεί το δεσπόζον ύψωμα Tall Zouhor το οποίο έδινε «πιάτο» ολόκληρη την συνοικία και έθετε εντός βολής τις ισλαμιστικές θέσεις.
 
Το συριακό Επιτελείο θέλει να τελειώσει με το Χαλέπι πριν τις 20 Ιανουαρίου ώστε ο νέος πρόεδρος Ν.Τραμπ να έχει βρει τετελεσμένο γεγονός και να μην δέχεται πιέσεις από το βαθύ αμερικανικό κράτος.
 
Tην ίδια στιγμή σημαντικές εξελίξεις έχουμε στην συνοριακή πόλη της Deir Ezzor όπου η συριακή και η ρωσική Αεροπορία έχουν στην κυριολεξία εκμηδενίσει τις δυνάμεις του ISIS και πλέον υπάρχει ανεπάρκεια έμψυχου υλικού καθώς το «Χαλιφάτο» λόγω των επιθέσεων σε Ράκκα και Μοσούλη δεν μπορεί πλέον να αποστείλει ενισχύσεις.
 
Έτσι οι ισλαμιστές έχουν αναγκαστεί να υποχωρήσουν σε όλα τα μέτωπα και δεν κάνουν μεγάλες εφόδους παρά μικρές επιχειρήσεις «χτυπάω, φεύγω»
 
Xαρακτηριστικό είναι το βίντεο με το «λιοντάρι της ερήμου» τον πασίγνωστο Σύρο στρατηγό Issam Zahreddine που επιθεωρεί δεκάδες σορούς ισλαμιστών που σκοτώθηκαν στις πρόσφατες μάχες.