Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2016

Με την επίσκεψη Ομπάμα φάγαμε μπακλαβά και μπόλικη Δημοκρατία, ας ελπίσουμε οτι δεν θα καταπιούμε και ένα σχέδιο Αναν

Έχουν πυκνώσει το τελευταίο 24ωρο οι τηλεφωνικές επαφές στο τρίγωνο Λευκωσία –Αθήνα –Άγκυρα, με στόχο να βρεθεί μια κοινά αποδεκτή λύση στο θέμα των εγγυήσεων.
Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός κ. Αλέξης Τσίπρας είχε διαδοχικές τηλεφωνικές συνομιλίες με τους κ. Ερντογάν και Αναστασιάδη για το θέμα αυτό.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με κυβερνητική πηγή στην Αθήνα, ο κ. Αλέξης Τσίπρας φέρεται να είπε στον Τούρκο Πρόεδρο ότι οι διαφορές των δύο πλευρών στις εγγυήσεις είναι μεγάλες, γι’ αυτό και του πρότεινε να συναντηθούν, προκειμένου να βρουν από κοινού λύση στο θέμα των εγγυήσεων. Σε διαφορετική περίπτωση, η πολυμερής συνάντηση θα αποτύχει, εκτιμά η Αθήνα.
 
Ενώ, εν συνεχεία ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας και ο πρωθυπουργός, στη συνομιλία που είχαν, συμφώνησαν να δώσει ο κ. Νίκος Αναστασιάδης ημερομηνία για την πολυμερή, υπό έναν όρο όμως. Να προηγηθεί διμερής συνάντηση Τσίπρα –Ερντογάν, προκειμένου να βρεθεί λύση στο θέμα των εγγυήσεων.
 
Πηγή: AΠΕ - ΜΠΕ
- See more at: http://www.sigmalive.com/news/greece/381620/dimeris-synantisi-tsipra-erntogan-proipothesi-gia-polymeri#.dpuf