Δευτέρα, 21 Νοεμβρίου 2016

Παυλόπουλος: Δεν θα ανεχθούμε αμφισβήτηση των συνόρων μας

Μήνυμα «προς πάσα κατεύθυνση» από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας με αφορμή τον εορτασμό της ημέρας των Ενόπλων Δυνάμεων

Μηνύμα με πολλούς αποδέκτες ότι η Ελλάδα δεν θα ανεχθεί «την αμφισβήτηση και πολύ περισσότερο την παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου ως προς τον καθορισμό των συνόρων μας» έστειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας με αφορμή την ημέρα εορτής των Ενόπλων Δυνάμεων.

Ο Προκόπης Παυλόπουλος στη δήλωσή του «προς κάθε κατεύθυνση» υπενθυμίζει, ακόμα, ότι τα σύνορα της Ελλάδας είναι και σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Η δήλωση του κ. Παυλόπουλου έχει ως εξής:

«Ο Ελληνικός Λαός καταθέτει σήμερα, πανηγυρικώς, τα αισθήματα ευγνωμοσύνης του προς τις Ένοπλες Δυνάμεις μας.  Οι οποίες, με γνήσιο δημοκρατικό φρόνιμα, με υποδειγματική ανιδιοτέλεια και, κυρίως, με απαράμιλλη αποτελεσματικότητα υπερασπίζονται, μέχρις αυτοθυσίας, την ένδοξη πορεία του Έθνους μας, την εδαφική ακεραιότητα της Χώρας και τα σύνορά της.  Σύνορα τα οποία είναι και σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.  Κατά συνέπεια, ο σημερινός Εορτασμός μας δίνει το δικαίωμα αλλά και μας επιβάλει το χρέος να καταστήσουμε σαφές, προς κάθε κατεύθυνση, ότι δεν πρόκειται ν’ ανεχθούμε, ούτε κατ’ ελάχιστον, αμφισβήτηση και, πολύ περισσότερο, παραβίαση του Διεθνούς και του Ευρωπαϊκού Δικαίου ως προς τον καθορισμό των συνόρων μας.  Χρόνια πολλά!»