Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2016

Σκορπούν τρόμο οι πρόσφυγες

Ιρακινοί λήστεψαν και χτύπησαν 17χρονο ομοεθνή τους στη Σάμο. Αιγύπτιος και Ιρανός συνελήφθησαν για ναρκωτικά στη Χίο
Δύο κρούσματα παραβατικής συμπεριφοράς με πρωταγωνιστές πρόσφυγες και μετανάστες εκδηλώθηκαν το περασμένο Σαββατοκύριακο στη Σάμο και τη Χίο.
Τα νέα περιστατικά έχουν προκαλέσει έντονη ανησυχία στις Αρχές, καθώς υπάρχουν φόβοι για αύξηση της εγκληματικότητας στα νησιά του βορείου Αιγαίου, όπου σύμφωνα με τα στοιχεία παραμένουν εγκλωβισμένοι σχεδόν 12.000 άνθρωποι στα κέντρα φιλοξενίας.
Οπως ανακοίνωσε η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Σάμου, την Κυριακή συνελήφθησαν δύο Ιρακινοί, ηλικίας 20 και 25 ετών, κατηγορούμενοι για τα αδικήματα της κλοπής και της πρόκλησης επικίνδυνων σωματικών βλαβών.
Το περιστατικό

Οπως αποκαλύφθηκε, οι δύο αλλοδαποί λήστεψαν έναν 17χρονο ομοεθνή τους, αρπάζοντάς του το κινητό τηλέφωνο καθώς επίσης και το χρηματικό ποσό των 500 ευρώ που κουβαλούσε πάνω του. Το θύμα προέβαλε αντίσταση με αποτέλεσμα οι Ιρακινοί να τον ξυλοκοπήσουν, χωρίς όμως να τον τραυματίσουν σοβαρά. Οι Αρχές ειδοποιήθηκαν για το περιστατικό και έσπευσαν στο σημείο, περνώντας χειροπέδες στους δράστες.

Το απόγευμα του Σαββάτου, στη φάκα των αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Χίου και της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χίου έπεσαν ένας 26χρονος Ελληνας και δύο μετανάστες -ένας 24χρονος Αιγύπτιος και ένας 33χρονος Ιρανός-, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για κατοχή ναρκωτικών.

Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που τους έγινε από αστυνομικούς βρέθηκαν στην κατοχή τους έξι αυτοσχέδιες συσκευασίες με δόσεις ακατέργαστης κάνναβης (χασίς), ηρωίνης και κοκαΐνης. Οι ναρκωτικές ουσίες κατασχέθηκαν, ενώ για την υπόθεση βρίσκεται σε εξέλιξη προανάκριση από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Χίου.