Δευτέρα 8 Ιουνίου 2015

Το ΝΑΤΟ περικυκλώνει επιθετικά την Ρωσία...

Στην ανατολική Ευρώπη άρχισαν στρατιωτικές  οι ασκήσεις του ΝΑΤΟ που φέρουν την ονομασία «Allied Shield», σύμφωνα με ανακοίνωση της  Συμμαχίας.
Στα γυμνάσια θα λάβουν μέρος περισσότεροι από 15 χιλιάδες στρατιώτες από 19 χώρες- μέλη και τρεις χώρες εταίροι του ΝΑΤΟ.
Οι ασκήσεις «Allied Shield» περιλαμβάνουν  τις ασκήσεις BALTOPS, Saber Strike, Noble Jump και Trident Joust και θα διαρκέσουν μέχρι τέλος Ιουνίου.
Οι ασκήσεις έχουν αμυντικό χαρακτήρα και αποτελούν μέρος της ενίσχυσης της ασφάλειας στη νότια και ανατολική περιφέρεια της Ευρώπης. 
Κατά τις πρώτες ημέρες θα γίνουν ασκήσεις της πολεμικής αεροπορίας και του ναυτικού  των χωρών του ΝΑΤΟ στη Βαλτική Θάλασσα, όπου έχει προγραμματισθεί να συμμετάσχουν 5.600 στρατιώτες, 49 πολεμικά πλοία, ένα υποβρύχιο και 61 αεροσκάφη.
Επίσης  ή άσκηση μεγάλης κλίμακας με την ονομασία «Saber Strike 2015», με χερσαίες δυνάμεις, θα διεξαχθεί στην Πολωνία και τις βαλτικές χώρες από τις 8 έως τις 19 Ιουνίου.
Οι ασκήσεις «Allied Shield» θα τελειώσουν με την άσκηση «Trident Joust 2015», στη Ρουμανία από τις 17 έως τις 28 Ιουνίου.