Σάββατο 27 Ιουνίου 2015

Σε επιφυλακή οι ΕΔ στα σύνορα με την Τουρκία - Ανώτατος αξιωματικός: "Είμαστε οι εγγυητές της ασφάλειας της χώρας"

Σε επιφυλακή - για την ακρίβεια στην "επιφυλακή που ισχύει πάντα σε τέτοιες περιπτώσεις" έχουν τεθεί οι Ενοπλες Δυνάμεις της χώρας από τη νύχτα.
Ανώτατη στρατιωτική πηγή σε επικοινωνία που είχε πριν λίγο με συνεργάτη του defencenet.gr δήλωσε ότι "Είμαστε σε επιφυλακή μόνο σε ότι αφορά τα ανατολικά σύνορα της χώρας.
Κατά τα λοιπά, δεν χρειάζεται στην παρούσα φάση να έχουμε κάποια αυξημένη επιφυλακή στην υπόλοιπη Ελλάδα. Οπωσδήποτε,θα έχουμε το νου μας την ημέρα του δημοψηφίσματος.
Στις εθνικές εκλογές,πολλοί στρατεύσιμοι μετακινούνται στις περιοχές καταγωγής τους, όταν δεν θέλουν να ψηφίσουν στους καταλόγους που υπάρχουν στις μονάδες που υπηρετούν.
Στην περίπτωση του δημοψηφίσματος ισχύει το ίδιο, αλλά δεν υπάρχει κάποιος λόγος να μετακινηθούν. Τους προτιμούμε στις θέσεις τους"..
Στο ερώτημα "Αν εσείς θα ψηφίσετε στο τόπο καταγωγής σας", ο ανώτατος αξιωματικός απάντησε ως εξής: "Αυτήν τη φορά όχι. Πρέπει να είμαι εδώ. Οι εγγυητές της ασφάλειας της χώρας πρέπει να είναι στη θέση τους στις 5 Ιουλίου"...
Πάντως ο Αρχηγός του Ναυτικού, Ε.Αποστολάκης, ο οποίος επρόκειτο να ταξιδεύσει στη Βρετανία σε επίσημη επίσκεψη που ξεκινά την Τρίτη, θα ταξιδεύσει κανονικά.
Όπως σημείωνε πηγή του Πολεμικού Ναυτικού: "Θα στέλναμε αρνητικά μηνύματα αν δεν γινόταν το ταξίδι. Άλλωστε υπάρχει πάντα περιθώριο μέχρι την Τρίτη για να αλλάξει είτε το περιβάλλον και τα δεδομένα που επέβαλαν το δημοψήφισμα, είτε να αναθεωρηθεί η απόφαση για το ταξίδι".
Πολύ ψύχραιμοι. Κάτι ξέρουν στο ΠΝ...
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr