Σάββατο 13 Ιουνίου 2015

Διαβαθμισμένα έγγραφα του Υπ.Αμυνας και του ΥΠ.ΕΞ αποδεικνύουν την δημιουργία του Ισλαμικού κράτους απο την Ουάσιγκτον

Τα προσφάτως αποχαρακτηρισμένα έγγραφα των  Υπουργείων ‘Αμυνας και Εξωτερικών των ΗΠΑ σπάνε κόκκαλα διότι αντίθετα με αυτά που επανειλημμένα επαναλαμβάνει η Ουάσιγκτον για τον »εμφύλιο χαρακτήρα»
του συριακού πολέμου και την »μετριοπαθή εξέγερση» κατά του Μπασάρ αλ-Άσαντ, καταδεικνύουν ευθέως ότι «οι σαλαφιστές , η Μουσουλμανική Αδελφότητα και η Αλ-Κάιντα του Ιράκ είναι οι κύριες δυνάμεις που οδηγούν την εξέγερση στη Συρία…» και ότι η  Αμερικανική Διοίκηση γνώριζε  από τον Αύγουστο του  2012 ότι η ISIS σχεδίαζε να δημιουργήσει ένα Ισλαμικό Χαλιφάτο.
Η αμερικανική οργάνωση Δικαστικό Παρατηρητήριο Judicial Watch ανακοίνωσε στις 18/05/15 ότι έλαβε περισσότερες από 100 σελίδες  απόρρητων εγγράφων  των Υπουργείων Άμυνας και Εξωτερικών τα οποία αποκαλύπτουν ότι η κυβέρνηση των ΗΠΑ γνώριζε για τις αποστολές όπλων  από Βεγγάζη σε Συρία μετά την πτώση Καντάφι όσο και για την άνοδο της τρομοκρατικής οργάνωσης ISIS στη Συρία.
Έπρεπε να κατατεθούν οι  αγωγές της οργάνωσης Freedom of Information Act (FOIA)  κατά των Υπουργείων Άμυνας και Εξωτερικών για θέματα που σχετίζονται με τις δραστηριότητες  των υπηρεσιών τους ώστε να αποχαρακτηρισθούν τα ευαίσθητα έγγραφα με δικαστική απόφαση  (15/05/05).
Απόρρητο πόρισμα από τον Οκτώβρη του 2012, αναφέρει ότι μετά την αποσταθεροποίηση  από την πτώση του Καντάφι τον Οκτώβριο του 2011 και μέχρι τις αρχές Σεπτεμβρίου του 2012,  όπλα από τα στρατιωτικά αποθέματα της Λιβύης αποστέλλονταν από Βεγγάζη προς τα συριακά λιμάνια  Banias και   Borj Ισλάμ.
Τα συγκεκριμένα μικρά λιμάνια επιλέχθηκαν για να μην κινήσουν υποψίες λόγω των μικρών φορτίων που διακινούνται σε αυτά. Τα πλοία που χρησιμοποιήθηκαν για τη μεταφορά των όπλων ήταν μεσαίου μεγέθους και έφεραν κάθε φορά 10 ή λιγότερα containers.
Το έγγραφο δίνει και περαιτέρω λεπτομέρειες:
»Τα όπλα που αποστέλλονται από τη Συρία στα τέλη Αυγούστου 2012 ήταν 500 Sniper τουφέκια, 100 RPG εκτοξευτές  300  γύρων, και περίπου 400 οβιδοβόλα πυραύλων [200 EA – 125 χιλιοστά και 200 – 155 χιλιοστά.]»
Ο Tom Fitton, Πρόεδρος του Δικαστικού Παρατηρητηρίου δήλωσε ότι οι ΗΠΑ γνώριζαν αξιοσημείωτες λεπτομέρειες σχετικά με την μεταφορά όπλων από τη Βεγγάζη στους τζιχαντιστές της Συρίας και ότι «η συγκάλυψη συνεχίστηκε για χρόνια και διελευκάνθηκε  μέσω των ανεξάρτητων αγωγών μας». Το Judicial Watch αναφέρει ότι »ο αμερικανικός λαός έπρεπε να ξέρει  την αλήθεια για Μπαράκ Ομπάμα, Χίλαρι Κλίντον και άλλους ανώτερους αξιωματούχους…
Εφάμιλο πόρισμα από τον Αύγουστο του 2012 αναφέρει ότι η αντιπολίτευση στη Συρία προήλθε από την Αλ Κάιντα και άλλες εξτρεμιστικές ισλαμιστικές ομάδες: «σαλαφιστές,  Μουσουλμανική Αδελφότητα, και Αλ Κάιντα είναι οι βασικές κινητήριες δυνάμεις της εξέγερσης στη Συρία «.
»Ο αυξανόμενος θρησκευτικός προσανατολισμός  του πολέμου θα έχει ολέθριες συνέπειες για το Ιράκ, και υπάρχει ο « σοβαρός κίνδυνος » της ανόδου της ISIS.
»Αυτό δημιουργεί την ιδανική ατμόσφαιρα για την Αλ Κάιντα να επιστρέψει στις θέσεις της  σε Μοσούλη και Ραμάντι, και να παρέχει  νέα ώθηση στο διεθνές  τζιχάντ και να ριζοσπαστικοποιήσει τους Σουνίτες σε Αραβικό Κόσμο. Το Ισλαμικό  Κράτος Ιράκ και Συρίας θα μπορούσε επίσης να κηρύξει ένα ισλαμικό κράτος μέσω της ένωσής της με άλλες τρομοκρατικές οργανώσεις στο Ιράκ και τη Συρία»
Μάλιστα η έκθεση προειδοποιούσε ότι αυτή η εξέλιξη  θα  »διευκόλυνε τα τρομοκρατικά στοιχεία από όλο τον αραβικό κόσμο να εισέλθουν στην  »αρένα» για μια ισλαμιστική ενοποίηση των δυο χωρών».
Η αρμόδια υπηρεσία του αμερικανικού Υπουργείου Άμυνας   σε σχετικές ερωτήσεις δημοσιογράφων επαναλάμβανε την στερεότυπη απάντηση »no comment». «ουδέν σχόλιο» . (rt, 11/06/05) O δε δημοσιογράφος Barend Hoff από το Global Research  επικοινώνησε τηλεφωνικά  με εκπρόσωπο των Υπουργείων στις 27 Μαΐου  και έλαβε  την ίδια απάντηση.
Όλα τα  διαβαθμισμένα έγγραφα περιέχουν   πληροφορίες,  αναλύσεις αλλά και προγνωστικά  που αντιστοιχούν με ακρίβεια στην  πολεμική κατάσταση στην περιοχή για τα τρία τελευταία χρόνια!
Οι  Νομικοί της Οργάνωσης Δικαστικό Παρατηρητήριο αποκάλυψαν ότι  παρά τις αλλοιώσεις που έγιναν στα έγγραφα πριν τον αποχαρακτηρισμό τους περιέχονται    παρατηρήσεις όπως (Rt 12/06/05):
-H Δύση, οι χώρες του Κόλπου και η Τουρκία υποστηρίζουν την αντιπολίτευση, ενώ η Ρωσία, η Κίνα και το Ιράν υποστηρίζουν το καθεστώς.
-Οι Δυτικές χώρες , τα κράτη του Κόλπου και η Τουρκία θα προσπαθήσουν να  ελέγξουν τα εδάφη των επαρχιών Χάσακα και Ντέιρ ελ-Ζορ  και να επιβάλουν ουδέτερες ζώνες υπό διεθνή προστασία.
-Επιδείνωση της κατάστασης στη Συρία θα έχει ολέθριες συνέπειες για την κατάσταση στο Ιράκ.
-Οι εξελίξεις αυτές θα παρέχουν ένα ευνοϊκό περιβάλλον για την επιστροφή της Αλ-Κάιντα στο Ιράκ στις παλιές θέσεις της στη Μοσούλη και Ραμάντι
-Υπάρχει η πιθανότητα ίδρυσης  Ισλαμικού Κράτους με τις συμμαχίες  από άλλες τρομοκρατικές οργανώσεις σε Ιράκ και  Συρία, και θα επαπειλείται η  ενότητα του Ιράκ.
-Θα γίνεται  εισροή  τρομοκρατικών στοιχείων στο Ιράκ από ολόκληρο τον αραβικό κόσμο.
dimpenews.com