Πέμπτη 11 Ιουνίου 2015

Το ΝΑΤΟ έτοιμο να αρπάξει το Καλίνινγκραντ από τη Ρωσία;


 

 
Το ΝΑΤΟ είναι έτοιμο να αρπάξει το Καλίνιγκραντ από τη Ρωσία, μετέδωσαν τα μέσα ενημέρωσης  της Λιθουανίας, επικαλούμενα ρωσικές ιστοσελίδες.
Σύμφωνα με στοιχεία τα οποία απέκτησαν χάκερ, οι οποίοι κατάφεραν να διεισδύσουν στην ηλεκτρονική επικοινωνία των ενόπλων δυνάμεων της Λιθουανίας, το κράτος της Βαλτικής είναι έτοιμο να προσαρτήσει το ρωσικό θύλακα του Καλίνιγκραντ.
Οι χάκερ κατάφεραν να εισχωρήσουν στις επικοινωνίες του στρατού  της Λιθουανίας, την Τετάρτη το βράδυ και διαπίστωσαν ότι το μικρό κράτος της Βαλτικής, έχει μεγάλα σχέδια, σημειώνει σχετική λιθουανική πύλη.
Σημειώνεται ότι το δημοσίευμα συνδέει τις πρόσφατες ασκήσεις του ΝΑΤΟ στις χώρες της Βαλτικής και στην Πολωνία ως προετοιμασία για τέτοιες ενέργειες.
 
Η σχετική πληροφορία κυκλοφορεί ευρέως στα μέσα ενημέρωσης των ανατολικών χωρών και στη Ρωσία.
 
Σημειώνεται ότι την περίοδο αυτή περίπου 2.100 στρατιώτες από τις χώρες του ΝΑΤΟ πραγματοποιούν στρατιωτικές ασκήσεις στη βορειοδυτική Πολωνία. Αργότερα αυτό το καλοκαίρι, 14.000 στρατιώτες του ΝΑΤΟ και τρεις χώρες εταίροι θα λάβουν μέρος σε ασκήσεις στην Πολωνία

Στρατιωτικοί κύκλοι των ανατολικών χωρών, του ΝΑΤΟ, αλλά και της Ρωσίας, βρίσκονται σε επαγρύπνηση για ενδεχόμενη  πρόκληση.