Κυριακή 14 Ιουνίου 2015

Τζιχαντιστές από το Ισλαμικό Κράτος εκτελούν εντολές της Τουρκίας (φωτογραφίες)

Ενώ χιλιάδες Σύροι άμαχοι συνωστίζονται στο συνοριακό πέρασμα Ακτσάκαλε (Akcakale), στα σύνορα Τουρκίας και Συρίας στη νοτιοανατολική Τουρκία, προσπαθώντας να διαφύγουν από τις άγριες μάχες

 μεταξύ αριστερών Κούρδων ανταρτών του YPG με τζιχαντιστές από το Ισλαμικό Κράτος, στο Twitter αναρτήθηκαν φωτογραφίες που δείχνουν τζιχαντιστές -από τη συριακή πλευρά των συνόρων- να περιφέρονται δίπλα στους αμάχους και σε κάποιες να χαιρετάνε τους Τούρκους στρατιώτες.
jihadistes1
Οι άμαχοι προσπαθούν να φύγουν για να γλιτώσουν από τις συγκρούσεις ανάμεσα στις κουρδικές δυνάμεις του YPG/YPJ και τους τζιχαντιστές από το Ισλαμικό Κράτος για τον έλεγχο της συριακής πόλης Τελ Αμπιάντ (Tell Abyad), που βρίσκεται πάνω στα σύνορα με την Τουρκία.
Οι Κούρδοι προελαύνουν και θέλουν να διώξουν το Ισλαμικό Κράτος από την πόλη – «πέρασμα» με την Τουρκία.
Όπως βλέπετε και στον χάρτη, η πόλη του Ακτσάκαλε βρίσκεται ακριβώς δίπλα στην Τελ Αμπιάντ. Εάν δεν υπήρχαν τα σύνορα, αυτές οι δύο πόλεις θα ήταν μία. Η Τελ Αμπιάντ καταλήφθηκε από το Ισλαμικό Κράτος στις 30 Ιουνίου του 2014.
map
Το Ισλαμικό Κράτος λέγεται ότι μέσω της Τελ Αμπιάντ διεξήγαγε λαθρεμπόριο με την Τουρκία αλλά και χρησιμοποιούταν ως πύλη εισόδου ξένων τζιχαντιστών στη Συρία.
Στις φωτογραφίες που ακολουθούν οι τζιχαντιστές «συνοριοφύλακες» περιφέρονται δίπλα στους Σύρους αμάχους που ζητούν καταφύγιο στην Τουρκία αλλά και κυκλοφορούν άνετα μπροστά στα τουρκικά στρατεύματα που τους παρακολουθούν ως κάτι φυσιολογικό.
Επίσης, όπως θα παρατηρήσετε, οι τζιχαντιστές απομακρύνουν τους πρόσφυγες από τα σύνορα, εκτελώντας προφανώς εντολές του τουρκικού κράτους που αρνήθηκε να δεχτεί άλλους Σύρους πρόσφυγες στο έδαφός του από το συγκεκριμένο πέρασμα.
Νωρίτερα το Σάββατο οι τουρκικές δυνάμεις ασφαλείας χρησιμοποίησαν μάνικες νερού και έριξαν προειδοποιητικά πυρά για να απωθήσουν Σύρους πρόσφυγες που προσπαθούσαν να διασχίσουν τα σύνορα. Δείτε στη φωτογραφία που ακολουθεί τη στιγμή που οι Τούρκοι ρίχνουν με κανόνια νερού πάνω στους άμαχους – πρόσφυγες.
tourkia_synora
Στη συνέχεια οι τουρκικές Αρχές φώναξαν τους τζιχαντιστές φίλους τους να «μαζέψουν» τους πρόσφυγες και να τους απομακρύνουν από το συνοριακό πέρασμα.
Οι φωτογραφίες είναι ντοκουμέντα.
Να μην ξεχνάμε. Η Τουρκία είναι σύμμαχος με το Ισλαμικό Κράτος. Η Τουρκία εξέθρεψε το Ισλαμικό Κράτος.
jihadistes2
jihadistes3
jihadistes4
jihadistes5
jihadistes6
jihadistes7







   


http://www.tribune.gr/world/news/article/146636/tzichantistes-apo-to-islamiko-kratos-ekteloun-entoles-tis-tourkias-fotografies.html