Δευτέρα 15 Ιουνίου 2015

Αιματηρές συμπλοκές μεταναστών στο λιμάνι της Μυτιλήνης [εικόνες & βίντεο]


Eκρυθμη ήταν η κατάσταση το απόγευμα της Δευτέρας στο λιμάνι της Μυτιλήνης όπου έχουν συγκεντρωθεί 500 περίπου εξεγερμένοι μετανάστες οι οποίοι έφυγαν από τον καταυλισμό του Δήμου Λέσβου στον Καρά Τεπέ.
Όλα ξεκίνησαν όταν δύο ομάδες μεταναστών περίπου 20 ατόμων πιάστηκαν μεταξύ τους στα χέρια με αποτέλεσμα να γίνουν εκτεταμένες αιματηρές συμπλοκές.
Οι συμπλοκές ξεκίνησαν μεταξύ Σύρων και Αφγανών περί τις 5 το απόγευμα, με τη μία εθνότητα να κατηγορεί την άλλη για προνομιακή μεταχείριση κατά τη αποχώρηση, το Σαββατοκύριακο, από τη Μυτιλήνη των 1.800 ατόμων στην πλειοψηφία τους Σύρων. Αποτέλεσμα ήταν ελαφροί τραυματισμοί ενώ γυναικόπαιδα πανικόβλητα προσπαθούσαν να προστατευτούν.
Οπως μεταδίδει το lesvosnews, κατά τα επεισόδια τραυματίστηκαν περίπου 10 άτομα μεταξύ των οποίων και μία εγκυμονούσα γυναίκα τα οποία μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης για τις πρώτες βοήθειες.
Κατά τη διάρκεια των συμπλοκών οι μετανάστες πολιόρκησαν το κοντέϊνερ των ανδρών του Λιμενικού Σώματος τους οποίους εγκλώβισαν μέσα για αρκετή ώρα.
Στη συνέχεια 1.000 περίπου μετανάστες έφυγαν από τον καταυλισμό με προορισμό το λιμάνι όπου βρίσκονται μέχρι αυτή την ώρα διαμαρτυρόμενοι με πλακάτ και συνθήματα.
Άνδρες του Λιμενικού Σώματος στην αρχή και στη συνέχεια αστυνομική δύναμη μπλόκαραν του μετανάστες μπροστά από τον χώρο του Τελωνείου Μυτιλήνης και σιγά – σιγά η κατάσταση εκτονώθηκε.
Στο χώρο όπου βρίσκονται εγκλωβισμένοι βρέθηκε και ο Δήμαρχος Λέσβου Σπύρος Γαληνός.



Πηγή: Αιματηρές συμπλοκές μεταναστών στο λιμάνι της Μυτιλήνης [εικόνες & βίντεο] | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/news/212045/aimatires-symplokes-metanaston-sto-limani-tis-mytilinis-eikones-vinteo#ixzz3dA0uC3iY