Σάββατο 13 Ιουνίου 2015

Θέλουν να εξολοθρεύσουν τους Ρωσόφωνους και να πάρουν την Ανατολική Ουκρανία

Τα αμερικανικά στρατιωτικά μηχανήματα εμφανίστηκαν στα δυτικά της Ουκρανίας
ΚΙΕΒΟ. Στα δυτικά της Ουκρανίας εμφανίστηκαν αμερικανικά στρατιωτικά μηχανήματα.
Το γεγονός αυτό επιβεβαίωσε στη συνέντευξη Τύπου ο εκπρόσωπος Τύπου της Κρατικής Υπηρεσίας των Συνόρων της Ουκρανίας Ολέγκ Σλομποντιάν.
Όπως παραδέχτηκε, το κομβόι από στρατιωτικά μηχανήματα των ΗΠΑ έφτασε στην Ουκρανία από την Ουγγαρία.
"Όπως γνωρίζετε, τώρα στο χώρος ασκήσεων Γιαβόρσκι (περιοχή της πόλης Λβιβ) γίνονται κοινές ουκρανοαμερικάνικες ασκήσεις. Στα πλαίσια της διεξαγωγής των ασκήσεων αυτών τα μηχανήματα μονάδων που θα συμμετάσχουν στις ασκήσεις, μπήκαν στο έδαφος της Ουκρανίας. Μετά το τέλος των ασκήσεων τα μηχανήματα επίσης θα φύγουν από το ουκρανικό έδαφος ", είπε ο Σλομποντιάν.
Τον Απρίλιο μήνα περίπου 300 Αμερικάνοι πεζοναύτες έφτασαν στην Ουκρανία για να συμμετάσχουν στις ασκήσεις αρχηγείων Fearless Guardian 2015 στην περιοχή της πόλης Λβιβ.

Νωρίτερα ο πληρεξούσιος εκπρόσωπος της αυτοκηρυχθείσης Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ στις διαπραγματεύσεις του Μινσκ Ντενός Πουσσίλιν δήλωσε ότι η Λαϊκής Δημοκρατία του Ντονέστ εκτιμά την έλευση των προπονητών από τις ΗΠΑ στην Ουκρανία ως προσπάθεια έντασης της σύγκρουσης στο Ντονμπάς.

Επίσης εξέφρασε επιφυλάξεις σχετικά με το γεγονός ότι μετά το πέρας των ασκήσεων τα ξένα μηχανήματα μπορούν να μείνουν στο έδαφος της Ουκρανίας.

Στο ΥΠΕΞ της Ρωσικής Ομοσπονδίας δήλωσαν ότι η εκπαίδευση των Ουκρανών από στρατιωτικούς από τις ΗΠΑ στη χρήση όπλων και μηχανημάτων δυτικών προτύπων μπορεί κανείς να εκτιμά ως πρώτο βήμα στις προμήθειες σύγχρονων αμερικανικών όπλων στην Ουκρανία.