Τρίτη 30 Ιουνίου 2015

Τρέμουν τους Έλληνες και την Ελλάδα! Δώστε ένα μάθημα σε αυτους που 'δολοφονούν' εδώ και 194 χρόνια την πατρίδα μας

Βελιγράδι.
Ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλωντ Γιουγκέρ πρόσφερε στην Ελλάδα μια πρόταση στο τελευταίο λεπτό προκειμένου να φθάσει η χώρα σε συμφωνία με την τρόικα των πιστωτών για την λήψη της διεθνούς οικονομικής βοήθειας, γράφει το σερβικό δημοσίευμα.
Αξιωματούχος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που λόγω της ευαίσθητης φύσης των διαπραγματεύσεων κράτησε την ανωνυμία του,  αποκάλεσε τη χειρονομία του Γιουγκέρ «μια ευκαιρία στο τελευταίο λεπτό», πριν από τη λήξη του τρέχοντος προγράμματος οικονομικής βοήθειας.
     

Η Ευρωπαϊκή Ένωση επιδιώκει την ακύρωση του δημοψηφίσματος, γράφει το σερβικό δημοσίευμα.
 
Η Αθήνα υποχρεούται, επίσης, να καταβάλει στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) € 1,6 δις ευρώ.
Ο Γιουγκέρ ζήτησε από τον Τσίπρα να αποσύρει το δημοψήφισμα που έχει ορισθεί στις 5 Ιουλίου, στο οποίο οι πολίτες της Ελλάδας θα εκφράσουν την άποψή του με ένα Όχι ή ένα Ναι σχετικά με τις όρους που τίθενται για τη λήψη του δανείου (αφού αυτοί θα το πληρώσουν).
Ο Τσίπρας κάλεσε τους πολίτες να ψηφίσουν στο δημοψήφισμα κατά της πρότασης  της τρόικας των πιστωτών: ΔΝΤ, ΕΚΤ, και Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
Είπε, επίσης, χθες ότι το ΔΝΤ δεν θα πληρωθεί εάν δεν υπάρξει συμφωνία με τους πιστωτές για την παράταση του προγράμματος διάσωσης.