Παρασκευή 5 Ιουνίου 2015

Η συρορθόδοξη πολιτοφυλακή στη Ηasaka

H συριακή αεροπορία βομβάρδισε την Παρασκευή θέσεις των μελών του Ισλαμικού Κράτους που αποπειράθηκαν να διεισδύσουν στην πόλη Hasaka στην βόρεια Συρία.
Βίαιες μάχες διεξάγονται μεταξύ
του Ισλαμικού Κράτους και του συριακού στρατού και των συμμάχων του στην περιφέρεια της πόλης στο νότο.
Στην πόλη αυτή υπάρχουν και κουρδικές δυνάμεις.Το Ισλαμικό Κράτος στη σφοδρή επίθεση που εξαπέλυσε αυτήν την εβδομάδα κατά της πόλης χρησιμοποίησε μια ντουζίνα καμικάζι σε επιθέσεις αυτοκτονίας και κατέλαβε μια φυλακή και εγκαταστάσεις ενέργειας στο νότο.
 
Μια ανακοίνωση του ισλαμικού Κράτους αναφέρει ότι οι μαχητές του βρίσκονταν στο 1χλμ από την είσοδο της πόλης στα νότια. Στρατιωτική πηγή όμως αναφέρει ότι η επίθεση της ISIS απωθήθηκε με επιτυχία.   Οι μάχες είναι πολύνεκρες και υπάρχει κόστος σε απώλειες ζωές εκατέρωθεν. (Reuters 5/6/15)
Στρατιωτική πηγή προερχόμενη από την επαρχία της Al-Hasaka μεταφέρει ότι η πρωτεύουσα της επαρχίας παραμένει υπό τον απόλυτο έλεγχο του συριακού στρατού.
Μάχες είναι πάντα σε εξέλιξη στα χωριά αυτής της επαρχίας στα Al-Dawoudiyah, Rad Chaqra, Malabiyah, Jabal Al-Kawkab, και Al-Abyad, αλλά και για τον έλεγχο της κεντρικής φυλακής Al-Adhath. (almasdarnews 4/6/15)
Στην επαρχία της Al-Hasaka υπάρχει έντονο το ασσυριακό συρορθόδοξο στοιχείο και πρόσφατα ο στρατός απελευθέρωσε δεκάδες χριστιανικά χωριά με τη βοήθεια των τοπικών συμμάχων του που είχε κατακτήσει η ISIS.
dimpenews.com