Δευτέρα 8 Ιουνίου 2015

'Aπο Σπαρτιάτικο χάλυβα' το T-14 Armata...πρακτικά αδιαπέραστο!

Η πανοπλία του νέου τανκς Armata της Ρωσίας μπορεί να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά όλα τα υπάρχοντα αντιαρματικά πολέμου, είπε εμπειρογνώμονας
σε κράματα χάλυβα.

   
Το τανκς Τ-14 Armata μπορεί να υπερηφανεύεται για μερικά από τα ισχυρότερα μέτρα προστασίας, που δημιουργήθηκαν ποτέ, στην πανοπλία ενός τανκς και δίνει την ικανότητα να αντέχει σε απευθείας χτυπήματα μετωπικής από 120 χιλιοστά πυρά τανκς, 100-150 χιλιοστά αντιαρματικούς πυραύλους και εκτοξευτήρες χειροβομβίδων, είπε ο εμπειρογνώμονας εργασίας στο Ινστιτούτο Χάλυβα και κράματα στη Μόσχα.

Με την εισαγωγή της εκρηκτικής θωράκισης (ΕΧΕ), η οποία είναι βασικά μια πλάκα των εκρηκτικών που ωθεί ένα πιάτο χάλυβα προς μια διεισδυτική κεφαλή και με αυτό τον τρόπο την βλάπτει και προλαμβάνει την πλήρη διείσδυση στο διαμέρισμα μάχης ενός οχήματος, η πανοπλία θα μπορούσε να νικήσει ακόμα και γύρους με 120 χιλιοστά απεμπλουτισμένο ουράνιο, όπως του αμερικανικού M829 και αντιαρματικών πυραύλων, δήλωσε ένας εξέχων ειδικός σε κράματα χάλυβα.

Με μια σειρά από καινοτόμα χαρακτηριστικά, το Τ-14 αντιπροσωπεύει μια νέα γενιά των ρωσικών αρμάτων μάχης. Το πιο σημαντικό νέο χαρακτηριστικό είναι η χρήση ενός μη επανδρωμένου πυργίσκου, με το πλήρωμα τριών να κάθεται σε μία θωρακισμένη κάψουλα στο μπροστινό μέρος του κύτους.

Ο κύριος οπλισμός του Τ-14 είναι ένα 125 χιλιοστών κανόνι, νέο σχέδιο σε σχέση με εκείνό που χρησιμοποιείται σε προηγούμενα ρωσικά και σοβιετικά τανκς. Αυτό θα μπορούσε ενδεχομένως να αντικατασταθεί από ένα μεγαλύτερο κανόνι 152 χιλιοστών.

Ο δευτερεύον οπλισμός αποτελείται από ένα πολυβόλο 12,7 χιλιοστών και ένα πολυβόλο 7,62 χιλιοστών.