Τετάρτη 14 Ιανουαρίου 2015

Τα «βαμπίρ» του Ισλάμ είναι παντού!

Στη μετά Charlie Ευρώπη, ο διάλογος για την πάταξη της τρομοκρατίας έχει ήδη ανοίξει προκαλώντας μεγάλο θόρυβο, ενώ το κυνήγι των τζιχαντιστών μοιάζει να έχει ξεκινήσει ήδη. «Η απάντηση βρίσκεται εντός και εκτός Γαλλίας.
 Το Ισλαμικό Κράτος είναι ένας τρομοκρατικός στρατός με μαχητές από παντού (...), είναι ένας παγκόσμιος στρατός που πρέπει να εξουδετερωθεί και αυτός είναι ο λόγος που συμμετέχουμε στη διεθνή συμμαχία. Οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους πρέπει να εξουδετερωθούν» δήλωσε χθες ο Γάλλος υπουργός Αμυνας Ζαν-Ιβ λε Ντριάν, αφήνοντας να εννοηθεί ότι το Παρίσι δεν θα αποσύρει τη συμμετοχή του στις στρατιωτικές επιχειρήσεις στο εξωτερικό.
Η Μαρίν Λεπέν, από τη μεριά της, έκανε λόγο για αφοπλισμό των κακόφημων προαστίων, καθότι εκεί βρίσκουν καταφύγιο και στοιχεία επικίνδυνα για το κοινωνικό σύνολο, ενώ πρότεινε τη στέρηση της υπηκοότητας, όταν κρίνεται απαραίτητο, και την πολιτική ρήξη, με στόχο πάντα την ενδυνάμωση της Γαλλίας απέναντι στον ισλαμικό φονταμενταλισμό. Για την επικεφαλής του γαλλικού Εθνικού Μετώπου η Γαλλία είναι εξάλλου «αποδυναμωμένη» απέναντι στην απειλή της τρομοκρατίας, εξαιτίας του γεγονότος ότι ανήκει στην Ευρωπαϊκή Ενωση, αλλά κυρίως γιατί δεν είναι η ίδια σε θέση να εγγυάται τον έλεγχο των συνόρων της.
Κατεπειγόντως
Γι' αυτό πρέπει, σύμφωνα με την ίδια, να εφαρμοστούν κατεπειγόντως τα προτεινόμενα από το Εθνικό Μέτωπο μέτρα για την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας.
«Θα έπρεπε να μπορέσουμε να διατηρήσουμε στο πλαίσιο της εθνικής κυριαρχίας μας τη δυνατότητα να αποφασίζουμε ποιος εισέρχεται και ποιος μένει στο έδαφός μας», καθώς ο έλεγχος στα εξωτερικά σύνορα της Ε.Ε. είναι «απατηλός», υπογράμμισε η Λεπέν στη συνέντευξη Τύπου στο Στρασβούργο, επιμένοντας ότι είναι απαραίτητη «η στέρηση υπηκοότητας για όσα πρόσωπα έχουν διπλή υπηκοότητα και είχαν πάει για να πολεμήσουν ή να εκπαιδευτούν στο εξωτερικό, προτού μπορέσουν να επιστρέψουν στην εθνική επικράτεια».

Κι ενώ η Μαρίν Λεπέν τόνιζε ότι οι πολιτικές λιτότητας που επιβάλλει η Ε.Ε. πλήττουν σε πολύ μεγάλο βαθμό και τις δυνατότητες του στρατού, της αστυνομίας και των υπηρεσιών πληροφοριών. το Παρίσι χθες συνέχιζε να θυμίζει εμπόλεμη ζώνη, με τους χιλιάδες στρατιωτικούς στους δρόμους και το κλίμα θλίψης να κυριεύει τα πάντα, καθώς η πόλη τιμούσε τους νεκρούς αστυνομικούς της...