Παρασκευή 9 Ιανουαρίου 2015

Μπέρδεψαν το κοράνι με το ευαγγέλιο. Κ.κ πολιτικοί το 'αγαπάται αλλήλους' ακόμα και άπιστους, ανήκει δυστυχώς μόνο στα χριστιανικά πρότυπα. Λάθος ο τόπος της συγκέντρωσης!

«Όχι φόβος, όχι μίσος» στην συγκέντρωση για τη Charlie Hebdo στην Αθήνα
«Όχι φόβος, όχι μίσος» είπαν οι συγκεντρωμένοι έξω από το Γαλλικό Ινστιτούτο στο κέντρο της Αθήνας το απόγευμα της Πέμπτης,
ενώνοντας τις φωνές τους με εκείνες εκατομμυρίων ανθρώπων στην Γαλλία και σε όλο τον κόσμο που εκφράζουν τη διαμαρτυρία τους για το πρωτοφανές μακελειό στην σατιρική εφημερίδα Charlie Hebdo.
Το κάλεσμα για συγκέντρωση στο Γαλλικό Ινστιτούτο, στην οδό Σίνα 31, έγινε από τα μέλη της πρωτοβουλίας πολιτών της Αθήνας που τονίζουν: «Κανένας αυταρχισμός, καμία ιδεολογία, καμία επίκληση σε θρησκείες, καμία βία δεν θα μας φοβίσει να λέμε, να γράφουμε και να ζωγραφίσουμε αυτά που θέλουμε. Κανένας δεν θα μας στερήσει το δικαίωμα να συνυπάρχουμε ειρηνικά με τους μετανάστες, κανείς δεν θα χωρίσει τους ανθρώπους που θέλουν να ζήσουν σε κοινωνίες αμοιβαιότητας και κοινών κανόνων. Δεν φοβόμαστε!».
Στη συγκέντρωση βρέθηκαν περίπου 200 άτομα σε ένδειξη συμπαράστασης στο πένθος του γαλλικού λαού «για την αποτρόπαιη δολοφονία των Ευρωπαίων φίλων-συμπολιτών μας και των καλλιτεχνών που έπεσαν νεκροί από τις σφαίρες των φανατικών».
Το «παρών» στην εκδήλωση έδωσαν εκπρόσωποι του πολιτικού κόσμου, μεταξύ των οποίων η βουλευτής της ΝΔ Ντόρα Μπακογιάννη, η Ζωή Κωνσταντοπούλου από τον ΣΥΡΙΖΑ, ο πρόεδρος του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης, η Εύα Καϊλή, ο Γιώργος Φλωρίδης και ο συγγραφέας Βασίλης Βασιλικός.
Πολλοί κρατούσαν και αποκόμματα της εφημερίδας, ενώ σε δύο βιβλία συλλυπητηρίων υπέγραφε ο κόσμος.
Λίγο μετά τις 19:00 το βράδυ μερικοί από τους διαμαρτυρόμενους κατευθύνθηκαν και προς τη Γαλλική Πρεσβεία που βρίσκεται επί της Βασ. Σοφίας, κρατώντας αναμμένα κεριά.

















Ο Σταύρος Θεοδωράκης

Η Εύα Καϊλή

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου

Η Ντόρα Μπακογιάννη


Ο Βασίλης Βασιλικός
























http://www.protothema.gr/greece/article/440736/se-exelixi-i-sugedrosi-exo-apo-to-galliko-institouto-gia-ti-charlie-hebdo/