Κυριακή 11 Ιανουαρίου 2015

Ζητείται άνθρωπος με ειδικότητα στην αναγνώριση ατόμων κυρίως μεταναστών επι Ευρωπαϊκού εάν είναι μουσουλμάνοι, ισλαμιστές, σουνίτες ή σιίτες...Ψύλλους στ'άχυρα δηλαδή!!!

BBC: Το δίλημμα της Ευρώπης απέναντι στο Ισλάμ
Στην καρδιά της Ευρώπης του 2015, οι δολοφονίες σκιτσογράφων και δημοσιογράφων για «καθύβριση» των θείων συνεχίζει να σοκάρει την κοινή γνώμη παρότι τέτοιου είδους επιθέσεις είναι όλο και πιο συχνές, αναφέρει σε άρθρο της η ανταποκρίτρια για θρησκευτικές υποθέσεις του βρετανικού BBC,
 Κάρολαϊν Γουάιατ.  Όπως γράφει η ίδια, στην Ευρώπη του μετα - Διαφωτισμού, ο Ιουδαϊσμός και ο Χριστιανισμός ήταν οι ακίνδυνοι στόχοι της σάτιρας στα κοσμικά ευρωπαϊκά κράτη. «Το Ισλάμ όχι και τόσο. Η μάχη μέσα στο Ισλάμ μεταξύ σουνιτών και σιιτών, που είναι τόσο προφανής στους πολέμους της Μέσης Ανατολής και η μάχη μεταξύ των εξτρεμιστικών ερμηνειών του Ισλάμ, όπως εκείνων του Ισλαμικού Κράτους και των Μουσουλμάνων που θέλουν να εξασκούν τη θρησκεία τους ειρηνικά, τώρα διαδραματίζεται στους δρόμους της Ευρώπης με δυνητικά καταστροφικά αποτελέσματα για την κοινωνική συνοχή» γράφει η Γουάιατ.
Και μπορεί οι δύο δράστες της επίθεσης στα γραφεία της Charlie Hebdo να ήταν «μοναχικοί λύκοι», όμως οι συνέπειες της πράξης τους γίνονται αισθητές σε ολόκληρη την Ευρώπη και πυροδοτούν μία βαθιά συζήτηση για τα αίτια της αποτυχίας της ενσωμάτωσης των μεταναστών τις τελευταίες δεκαετίες. Η Γαλλία έχει τους περισσότερους Μουσουλμάνους στην Ευρώπη, με περίπου πέντε εκατομμύρια ή το 7,5% του πληθυσμού, με τη Γερμανία να ακολουθεί με τέσσερα εκατομμύρια ή το 5% του πληθυσμού. Στη Βρετανία ζουν τρία εκατομμύρια Μουσουλμάνοι, που αναλογούν επίσης στο 5% του πληθυσμού. Και στις τρεις χώρες τα μεγάλα κόμματα αναγκάζονται να αντιμετωπίζουν τη λαϊκή δυσαρέσκεια για τα υψηλά ποσοστά μετανάστευσης αλλά και για τη μη σύμπλευση κάποιων μεταναστών με τις δυτικές, φιλελεύθερες αξίες.
Η Γαλλία αντιμετωπίζει προβλήματα εξαιτίας των βίαιων επιθέσεων που εξαπολύονται στο όνομα της θρησκείας τα τελευταία χρόνια. Δολοφονίες Εβραίων στη Γαλλία και στο Βέλγιο έχουν αναγκάσει αρκετούς από την εβραϊκή κοινότητα να μεταναστεύσουν στο Ισραήλ ή άλλες χώρες. Πολλοί φοβούνται ότι η βία στο όνομα της θρησκείας που ταλανίζει κράτη στη Μέση Ανατολή και στη Βόρειο Αφρική, τους ακολούθησε και στην Ευρώπη. Στη Γερμανία βρίσκεται σε εξέλιξη ένα μαζικό αντι - ισλαμικό κίνημα και οι Μουσουλμάνοι ανησυχούν ότι οι αντι - ισλαμικές εκδηλώσεις δεν θα αφορούν πια μόνο την άκρα δεξιά και τους νεοναζιστές.
«Σε όλη τη Δυτική Ευρώπη, οι φιλελεύθερες κοινωνίες διχάζονται ως προς το πως πρέπει να αντιμετωπίζεται ο ριζοσπαστικός ισλαμικός αλλά και για τις συνέπειές του στις χώρες τους, ενώ οι κυβερνήσεις ανησυχούν για μία πιθανή αντίδραση ενάντια των Μουσουλμάνων που ζουν στην Ευρώπη. Οι μεγαλύτερες μουσουλμανικές οργανώσεις στη Βρετανία και στη Γαλλία καταδίκασαν την επίθεση λέγοντας ότι η τρομοκρατία συνιστά προσβολή για το Ισλάμ. Αλλά οι πιθανές αντιδράσεις, συμπεριλαμβανομένης της υποστήριξης σε ακροδεξιά κόμματα και οργανώσεις, μπορεί να βλάψουν τους καθημερινούς Μουσουλμάνους περισσότερο από οποιονδήποτε άλλον, αφήνοντας τις Αρχές και τους θρησκευτικούς ηγέτες στη Δυτική Ευρώπη να αναρωτιούνται πώς μπορούν να αντιμετωπίσουν τη βία στο όνομα της θρησκείας χωρίς να στοχοποιούνται οι μειονότητες ή να κατηγορούνται οι ίδιοι για ισλαμοφοβία» καταλήγει η Γουάιατ.