Πέμπτη 1 Ιανουαρίου 2015

Τζιχάντ χωρίς επιστροφή!

Τουλάχιστον 120 ξένοι (κυρίως Ευρωπαίοι) πήγαν να πολεμήσουν μαζί τους αλλά όταν θέλησαν να φύγουν τους εκτέλεσαν!
Εχει χυθεί πολύ μελάνι για τον Ιερό Πόλεμο με δυτική ταυτότητα, δηλαδή για όλους εκείνους τους Ευρωπαίους που είτε μόνοι είτε οικογενειακώς κίνησαν για Συρία και Ιράκ για να πολεμήσουν στον πλευρό των τζιχαντιστών.Αρκετοί, όμως, από τους ξένους μαχητές που έπιασαν τα καλάσνικοφ και στρατεύτηκαν στο Ισλαμικό Κράτος (Ι.Κ.),
έπειτα απ' όσα είδαν και έζησαν, αποφάσισαν να «αποστατήσουν». Ηταν όμως μάλλον αργά...
Η απόφαση τους γύρισε μπούμερανγκ. Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, το Ισλαμικό Κράτος έχει εκτελέσει 120 μαχητές του Ι.Κ. (στην πλειονότητά τους ξένοι) μέσα στους τρεις τελευταίους μήνες. Προς το παρόν δεν έχουν γίνει γνωστές ούτε οι ηλικίες ούτε οι εθνικότητες των νέων θυμάτων του Ι.Κ. Εκτιμάται, ωστόσο, πως οι περισσότεροι εξ αυτών ήταν Ευρωπαίοι πολίτες. Το μόνο βέβαιο είναι πως οι περισσότερες εκτελέσεις έχουν λάβει χώρα στις συριακές επαρχίες Ντέιρ Αλ Ζορ, Ράκα και Χάσακεχ.


Οσο για τον λόγο; Γιατί επιχείρησαν να εγκαταλείψουν τα όπλα και να επιστρέψουν στις πατρίδες τους. «Μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι το Ισλαμικό Κράτος έχει σκοτώσει 120 τζιχαντιστές. Σύμφωνα με τις πηγές μας ωστόσο, πιστεύουμε ότι ο αριθμός αυτός ξεπερνάει τους 200». Οι δηλώσεις ανήκουν στον Ραμί Αμπντουλραχμάν, επικεφαλής του Παρατηρητηρίου.

Βάσει των στοιχείων που έχει συλλέξει το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων το Ισλαμικό Κράτος κατά το τελευταίο εξάμηνο έχει σκοτώσει 1.878 ανθρώπους στη Συρία, οι περισσότεροι εκ των οποίων ήταν άμαχοι.
 
Η φυλή Σεϊτάτ
 Οπως ανέφερε ο Ραμί Αμπντουλραχμάν, οι 930 εξ αυτών ήταν μέλη της σουνιτικής φυλής Σεϊτάτ από την ανατολική Συρία, που πολέμησαν εναντίον των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους για τον έλεγχο δύο πετρελαιοπηγών τον περασμένο Αύγουστο. Σύμφωνα πάντα με την ίδια πηγή, το Ισλαμικό Κράτος έχει εκτελέσει 502 στρατιώτες που ανήκαν στις δυνάμεις του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Ασαντ και 81 αντικαθεστωτικούς.
Αξίζει να αναφέρουμε ότι στον αντίποδα των Ευρωπαίων που κίνησαν για τα ματωμένα χώματα της Μέσης Ανατολής για να συμμετέχουν στον Ιερό Πόλεμο -φέρνοντας στο διεθνές προσκήνιο την «παγκοσμιοποιημένη διάσταση» της Τζιχάντ- βρίσκονται οι Ευρωπαίοι που διασχίζουν χιλιόμετρα για να στρέψουν τα όπλα τους στους εξτρεμιστές του Ισλαμικού Κράτους και να πολεμήσουν στο πλευρό των Κούρδων.
 
Ο αιχμάλωτος Ιορδανός πιλότος που περιμένει το μοιραίο
 Στο Dabiq, το ηλεκτρονικό περιοδικό της Τζιχάντ που προσηλυτίζει εδώ και καιρό στο «δόγμα του θανάτου», αναρτήθηκε διά χειρός, φυσικά, του Ισλαμικού Κράτους η συνέντευξη του Ιορδανού πιλότου (φωτό) που αιχμαλωτίστηκε την περασμένη εβδομάδα, όταν το αεροσκάφος του κατέπεσε στην περιοχή της Ράκα, στη βόρεια Συρία. Ο 26χρονος Μάαζ αλ Κασάσμπεχ, ο οποίος ομολογεί ότι περιμένει την εκτέλεσή του από τους τζιχαντιστές, εμφανίζεται να υπερασπίζεται την εκδοχή του Ι.Κ. που θέλει το αεροσκάφος του, ένα F-16 το οποίο πραγματοποιούσε αεροπορικές επιδρομές κατά θέσεων του Ισλαμικού Κράτους, να έχει καταρριφθεί από πύραυλο εξοπλισμένο με σύστημα υπέρυθρων ακτίνων, εκδοχή που τόσο οι ΗΠΑ όσο και η Ιορδανία έχουν απορρίψει.