Πέμπτη 1 Ιανουαρίου 2015

Ο Άσαντ στα χαρακώματα μαζί με τους πολεμιστές. Το 2015 να φέρει λευτεριά στην Συρία


*Ο πρόεδρος της Συρίας Μπασάρ αλ-Άσαντ επισκέφθηκε περιοχή στα προάστια της Δαμασκού και ευχαρίστησε τους στρατιώτες που πολεμούν «το πρόσωπο της τρομοκρατίας», ανέφερε το προεδρικό γραφείο στο λογαριασμό του στο Twitter αναρτώντας και φωτογραφίες της σπάνιας εμφάνισης του Άσαντ που παραχωρουμε παρακάτω.

Στις φωτογραφίες ο Άσαντ φαίνεται με χοντρό μπουφάν να χαιρετάει τους στρατιώτες και να μοιράζεται ακόμη και φαγητό μαζί τους. Οι φωτογραφίες τραβήχτηκαν τα ξημερώματα τις πρωτοχρονιάς και αναρτήθηκαν στο μέσω κοινονικής δικτύωσης Twitter.







Ο Άσαντ κατα την διάρκεια της εξόδου του στους δρόμους της Δαμασκού δήλωσε μεταξύ άλλων οτι «Αν υπήρχε ένας χώρος χαράς που παρέμεινε στη Συρία, είναι χάρη στις νίκες που επιτεύχθηκαν προς το πρόσωπο της τρομοκρατίας».

Σύμφωνα με το Twitter του προεδρικού γραφείου ο Άσαντ επισκέφτηκε το Τζομπάρ, βορειοανατολικά της Δαμασκού, με την ευκαιρία του νέου έτους.











Την επίσκεψη του Άσαντ στη Δαμασκό ανέφερε επίσης το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της Συρίας SANA. Ο Άσαντ δεν εμφανίζεται συχνά και ιδίως σε δημόσιους χώρους με κοινό αν και σύμφωνα με τα κρατικά μέσα ενημέρωσης έχει επισκεφθεί συριακά στρατεύματα στο παρελθόν κατά τη διάρκεια της σύγκρουσης.

Αξίζει να σημειώσουμε οτι η περιοχή που επισκέφτηκε ο Άσαντ την παραμονή της Πρωτοχρονιάς σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα η περιοχή αυτή βομβαρδίστηκε ανελέητα απο την Πολεμική Αεροπορία της Συρίας. Η οργάνωση αυτη εχει έδρα τη Βρετανία και παρακολουθεί την εμφύλια σύγκρουση στη Συρία.


Πηγή: Twitter/Daily Mail/ΑΠΕ
Μετάφραση-Επιμέλεια: OnAlert