Τρίτη 2 Δεκεμβρίου 2014

Πούτιν κόβει στα δύο το προγεφύρωμα της Δύσης που είναι η Τουρκία. Ουσιαστικά δίνει μια δεύτερη ευκαιρία στον Ερντογάν...αλλιώς..βλέπε Βατοπαιδινό και Παϊσιο!

Ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, προέβη σε μια ‘μεγαλο-μαεστρική’ κίνηση, ανακοινώνοντας  την άρνηση της Ρωσίας στη συνέχιση του ‘South Stream’,  επισημαίνει  ο  Ισπανός ειδικός  παγκόσμιος γεωπολιτικός αναλυτής, Πέτρο Μουρίνο, όπως αναφέρει το βουλγαρικό Φόκους, επικαλούμενο το ρωσικό πρακτορείο Ria Novosti.
«Ο Πούτιν αποδείχθηκε ότι είναι  ένας  ικανός στρατηγός της παγκόσμιας σκακιέρας»
είπε ο εμπειρογνώμονας, σχολιάζοντας τις αποφάσεις  για τον αγωγό South Stream,  και την υπογραφή του προσυμφώνου με την τουρκική εταιρεία «Botas», για την κατασκευή ενός αγωγού φυσικού αερίου μέσω του Ευξείνου Πόντου στην Τουρκία.
«Ο κύριος λόγος για αναστολή, είναι η πτώση της κερδοφορίας του έργου , σε συνδυασμό με τις χαμηλότερες τιμές ενέργειας, τις δυσκολίες στην απόκτηση χρηματοδότησης  της «Gazprom» στο εξωτερικό και την ανάγκη να ελευθερωθούν πόροι με νέα χαρακτηριστικά, όπως είναι τα ενεργειακά έργα με την Κίνα.
Στην επίσκεψή του στην Τουρκία, ο Πούτιν δημιούργησε μια νέα εναλλακτική λύση, αφήνοντας τους διεθνείς παίκτες έκπληκτους», ανέφερε ο Μουρίνιο.
Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr