Πέμπτη 10 Ιουλίου 2014

Είναι θαύμα που δεν έχουμε θρηνήσει ακόμα θύματα. Ένταση απο τις αερομαχίες σε ένα πολεμικό κλίμα καθημερινά στο Αιγαίο

"Οι Έλληνες μας είχαν εγκλωβισμένους 28 λεπτά"! Οι Τούρκοι εκθέτουν τους "σεναριογράφους των Αθηνών"
Διαμαρτυρήθηκε με επίσημη ανακοίνωση  η Τουρκία για την ''παρενόχληση'' και τον ''εγκλωβισμό''  επί 28 λεπτά, όπως αναφέρει την αναχαίτιση /αναγνώριση, που έκαναν ελληνικά μαχητικά στα τουρκικά αεροσκάφη  F-16 και F-4, που πέταξαν χθες προκλητικά πάνω από την νησίδα Ανθρωποφάγοι.
Η τουρκική διαμαρτυρία στην λογική '' Φωνάζει ο κλέφτης να φοβηθεί ο νοικοκύρης'',

 είναι μεν συνηθισμένη το τελευταίο διάστημα, ωστόσο η σημασία της έγκειται ότι αφήνει έκθετη στην ελληνική κοινή γνώμη ιστοσελίδα προσκολλημένη στις αντιλήψεις και τις πρακτικές τις ''Χρυσής Αυγής'', που υποστήριξε ψευδώς ότι δεν έγινε αναχαίτιση παρά μόνο απλή αναγνώριση- υπονοώντας μάλιστα ότι αυτό έγινε με πολιτική εντολή....
Εγκλωβισμένοι επί 28 λεπτά!
Σε ανακοίνωση λοιπόν του  Αρχηγείο του Γενικού Επιτελείου της Τουρκίας αναφέρεται - σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα στην ιστοσελίδα της Yeni Safak-  ότι χθες τουρκικά αεροσκάφη F-16 και F-4, που πραγματοποιούσαν εκπαιδευτικές πτήσεις στο Αιγαίου παρενοχλήθηκαν από ελληνικά αεροσκάφη.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα  στην ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου αναφέρεται συγκεκριμένα ότι ελληνικά αεροσκάφη, δύο F-16 και δύο M-2000, παρενόχλησαν για διάρκεια 28 λεπτών  τουρκικά αεροσκάφη, δύο F-16 και τέσσερα F-4, μεταξύ 11.25΄ - 15.48΄ με εγκλωβισμό ραντάρ πέντε συνολικά φορές!
Επιβεβαιώνει δηλαδή πλήρως την ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ που ανέφερε ότι <<το σύνολο των αεροσκαφών του (τουρκικού)σχηματισμού αναχαιτίστηκαν και αναγνωρίστηκαν σύμφωνα με τους διεθνούς κανόνες και κατά πάγια πρακτική>>.

Έθιξε  τους Ελληνες αξιωματικούς (πιλότους και επιτελείς) 

Το σκέλος αυτό της  ανακοίνωσης του ΓΕΕΘΑ  η  προσκολλημένη στις αντιλήψεις και τις πρακτικές τις ''Χρυσής Αυγής'' ιστοσελίδα την απέκρυψε, θίγοντας έτσι τους Ελληνες αξιωματικούς ( πιλότους και επιτελείς)  για μικροκομματικές, προφανώς , σκοπιμότητες.
Η ενόχληση όμως δεν ήταν μόνο των πιλότων, ελεγκτών, τεχνικών και επιτελών που έζησαν μέσα από τα κόκπιτ ΄ή τις οθόνες των ραντάρ  και των κέντρων Επιχειρήσεων την σκληρή αναγνώριση/αναχαίτιση.Ανάγκασε, προ του σκόπιμου << μικροπολιτικού>> στόχου, σε παρέμβαση το ίδιο  το ΓΕΕΘΑ που -  για πρώτη φορά σε  τέτοιο τόνο - αντέδρασε,όπως ήδη γράψαμε, με ανακοίνωση :

<<  Το ΓΕΕΘΑ σε απάντηση δημοσιευμάτων στον ηλεκτρονικό τύπο περί δήθεν μη αναχαίτισης-αναγνώρισης τουρκικού σχηματισμού αεροσκαφών ο οποίος εισήλθε παραβατικά εντός του FIR Αθηνών την 9η Ιουλίου και ο οποίος πραγματοποίησε υπέρπτηση άνωθεν Ν. Ανθρωποφάγοι, ανακοινώνει ότι με επίσημη ανακοίνωση τύπου η οποία δόθηκε στη δημοσιότητα αμέσως μετά το συμβάν, είχε ενημερώσει μεταξύ άλλων και το σύνολο των διαπιστευμένων δημοσιογράφων του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας ότι: ´´το σύνολο των αεροσκαφών του σχηματισμού αναχαιτίστηκαν και αναγνωρίστηκαν σύμφωνα με τους διεθνούς κανόνες και κατά πάγια πρακτική´´ γεγονός το οποίο ανταποκρίνεται πλήρως στην πραγματικότητα και την πάγια πρακτική των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων.
Κατά συνέπεια τα σχετικά δημοσιεύματα τα οποία απέκρυψαν την συγκεκριμένη παράγραφο της ενημέρωσης τύπου και παραποίησαν το συγκεκριμένο περιστατικό  είναι απολύτως ανακριβή>>,αναφέρει η ανακοίνωση.

Τους περίμεναν οι Ελληνες αναχαιτιστές!

Υπάρχει όμως και κάτι άλλο:Η προσκολλημένη στις αντιλήψεις και τις πρακτικές τις ''Χρυσής Αυγής'' ιστοσελίδα σε άλλο σημείο αφήνει να εννοηθεί ότι αν δεν έχει πολιτική εντολή το ΓΕΕΘΑ για δήθεν μη αναχαιτίσεις, τότε οι αεροπόροι μας και γενικά οι στρατιωτικοί μας <<είναι απλά ανεπαρκείς και το σύστημα άμυνας της χώρας χωλαίνει και μάλιστα σοβαρά...>>, όπως υποστηρίζει.Η αλήθεια όμως είναι εντελώς αντίθετη: Τα αεροσκάφη  μας είχαν απογειωθεί πριν τα τουρκικά προσεγγίσουν τα όρια του FIR Aθήνας , η δε αναχαίτιση έγινε μόλις τρία λεπτά μετά την είσοδο των τουρκικών τα οποία και τα πήγαν ''καροτσάκι'' συνεχώς!
Το ομολογούν και οι ίδιοι οι Τούρκοι, διαμαρτυρόμενοι επισήμως ότι τα είχαμε εγκλωβισμένα επί 28 λεπτά....