Τετάρτη 10 Απριλίου 2013

Δεν "βγαίνουν" οι μεταθέσεις λόγω παραιτήσεων στο στρατό! Η "επέλαση" της τρόϊκας διαλύει τις ΕΔ.

Μπορεί στον δημόσιο τομέα η τρόϊκα να έχει “παράπονα” ,γιατί δεν υπάρχουν παραιτήσεις, στις Ένοπλες Δυνάμεις πάντως το κλίμα τρομοκρατίας και πανικού κατάφεραν αν το επιβάλλουν ,με αποτέλεσμα ,οι πληροφορίες και τα μηνύματα που φθάνουν στο Onalert ,να κάνουν λόγο για “δυστοκία” στις μεταθέσεις,ειδικά στον Στρατό Ξηράς,λόγω “καταιγίδας παραιτήσεων” .
Στο ΓΕΣ γίνονται συσκέψεις για την αντιμετώπιση του φαινομένου που αναμένεται βέβαια να επιδεινωθεί.
Οι αριθμοί των παραιτήσεων-αιτήσεων αποστρατείας είναι ανησυχητικοί:
•στο πρώτο τρίμηνο του 2013,έχουν επιλέξει την αποχώρηση από τις Ένοπλες Δυνάμεις 750 υψηλόβαθμα στελέχη. Στον Στρατό Ξηράς οι παραιτήσεις αξιωματικών έχουν ξεπεράσεις προ πολλού τις 300 και σ΄ ότι αφορά στους υπαξιωματικούς τις 200. Ήδη δηλαδή είναι στις 500 ,όταν όλο το 2012 έφθασαν περίπου τις 800!

Οι αιτίες αυτονόητες και κυρίαρχη το δραματικό ψαλλίδισμα των αποδοχών των στρατιωτικών οι οποίοι πλέον προτιμούν την αναζήτηση καλύτερης τύχης στον ιδιωτικό τομέα ,αφήνοντας πίσω την υποτιθέμενη ασφάλεια των Ενόπλων Δυνάμεων. Γιατί παρά τις όποιες διαβεβαιώσεις αυτά που ακολουθούν δεν είναι καλύτερα απ΄ αυτά που πέρασαν. Οι μειώσεις των 88,2 εκατομμυρίων μέσα στο 2014 ,είναι μειώσεις ψηφισμένες από τη Βουλή ,όπως κι αυτές των 5.900.000 το 2015 και των 5.100.000 το 2016.

Και το χειρότερο είναι ότι ουδείς από την κυβέρνηση φέρεται να είναι διατεθειμένος να ζητήσει από την τρόϊκα ή την Γερμανίδα καγκελάριο “να βάλει πλάτη”, για να μην οδηγηθούν στην απόλυτη διάλυση οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις. Όλοι δείχνουν να το έχουν αποδεχτεί.

onalert.gr