Δευτέρα 2 Νοεμβρίου 2009

O George Soros ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ


Επαφές με τραπεζίτες και μέλη της κυβέρνησης μακρυά απ΄τα φώτα της δημοσιότητας.
Με ιδιαίτερη μυστικότητα επισκέπτεται την Ελλάδα ο George Soros, ένας εκ των μεγαλύτερων επενδυτών του πλανήτη.
Θα έχει επαφές με αξιωματούχους της κυβέρνησης και τραπεζίτες. Είναι προφανές ότι η έλευση ενός ισχυρού fund manager στην Ελλάδα ειδικά αυτή την περίοδο όπου τα δημόσια οικονομικά της χώρας σκιάζουν την εικόνα της στο εξωτερικό, έχει ύψιστη σημασία σε οικονομικό και επενδυτικό επίπεδο.
Ορισμένες πηγές επισημαίνουν ότι...έχει προγραμματιστεί συνάντηση με τον νέο υπουργό Οικονομίας Γ. Παπακωνσταντίνου. Είναι πιθανό ο Soros να υποβάλει προτάσεις για την χρηματοδότηση του χρέους, αλλά και γενικότερα να εκδηλώσει ενδιαφέρον για επενδύσεις στην Ελλάδα. Σημειώνεται ότι η δραστηριοποίησή του δεν περιορίζεται στην οικονομία.
Οι απόψεις του έχουν παγκόσμια απήχηση.
Το τελευταίο διάστημα έχει εκφράσει την άποψη ότι η κρίση δεν έχει ξεπεραστεί και, παρά την ανάκαμψη των διεθνών οικονομιών, θα συνεχίσει να ταλανίζει τις αγορές.
Θεωρείται ένας από τους μεγαλύτερους κερδοσκόπους συναλλάγματος, διατηρεί μεγάλες επενδυτικές εταιρείες και άλλες επιχειρήσεις. Θεωρείται ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο με περιουσία που υπερβαίνει τα 11 δισ. δολάρια.Τα τελευταία χρόνια εστιάζεται στις αναδυόμενες αγορές και στο πώς αυτές θα ενισχύσουν τις οικονομίες τους.
Για τον άνθρωπο που εδώ και 30 χρόνια προειδοποιεί για την κατάρρευση του καπιταλιστικού συστήματος, αυτή η οικονομική κρίση υπήρξε μία σημαντική - έστω και καθυστερημένη- δικαίωση.Ο George Soros είναι γνωστός σε όλο τον κόσμο, αν και για διαφορετικούς λόγους. Θεωρείται ο πιο επιδέξιος κερδοσκόπος στην ιστορία των αγορών ε σημαντική δράση αλλά και ένας πολιτικός ακτιβιστής με δυνατή φωνή.
Για τους επικριτές του, είναι ο άνθρωπος που καταστρέφει ολόκληρες οικονομίες στο όνομα του προσωπικού του κέρδους και ο Εβραίος που πρωταγωνιστεί σε ποικίλες θεωρίες συνωμοσίας. Αυτή η κρίση προσέδωσε στον Soros την ιδιότητα που πάντα επιζητούσε: Έγινε επίσημος συνομιλητής της ακαδημαϊκής κοινότητας και των ανθρώπων που χαράσσουν την οικονομική πολιτική των ισχυρότερων χωρών του πλανήτη..
greece-salonika.blogspot.com