Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2009

ΜΑΤΑΙΩΘΗΚΑΝ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥ Π. ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΥ

Όνειρο ήταν και χάθηκε. Παρά τις συνεχείς προσπάθειες του Οικουμενικού Πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως που δεν ξεχνά τις επαρχίες οι οποίες του ανήκουν όπως τα Δωδεκάνησα, διεκδικώντας τη διεξαγωγή κορυφαίων διαχριστιανικών ή διορθοδόξων συναντήσεων στην Ρόδο, τελικά δεν τα καταφέραμε.
Όπως έγραψε αποκλειστικά η 'δ', τον περασμένο Ιούλιο -και κάτω από άκρα μυστικότητα- βρέθηκαν στο νησί μας, ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Σασίμων κ. Γεννάδιος, (υπέρτιμος και έξαρχος Δευτέρας Καππαδοκίας) καθώς και δύο μέλη του Παγκόσμιου Συμβουλίου Εκκλησιών που πραγματοποίησαν τριήμερες επαφές με τον Μητροπολίτη Ρόδου κ. Κύριλλο.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος, είχε προτείνει ώστε οι εργασίες του Συνεδρίου του Παγκόσμιου Συμβουλίου Εκκλησιών που θα πραγματοποιηθεί το 2013, να γίνουν στην Ρόδο.www.romfea.gr
ΚΕΙΜΕΝΟ: Α. ΔΗΚΕΝΗΣ
Άκαρπες οι προσπάθειες του οικουμενιστή οικουμενικού πατριάρχη Βαρθολομαίου στον
προσηλυτισμό των κληρικών της Ελλαδικής εκκλησίας για την ένωση με τους ρωμαιοκαθολικούς. Η σθεναρή αντίσταση από τους εναπομείναντες ‘πατριώτες’ της ορθοδοξίας κληρικούς ήταν αυτή που ματαίωσε το διαχριστιανικό ή διορθοδόξο συνέδριο στην Ρόδο. Το έδαφος κρίθηκε άγονο την παρούσα περίοδο από τον πατριάρχη για περισσότερες συνεστιάσεις ορθοδόξων – καθολικών αλλα και των αναμεταξύ κληρικών της εκκλησίας της Ελλάδος. Οι ‘ομολογίες πίστεως’ στάθηκαν τροχοπέδη στα πονηρά και αντιορθόδοξα σχέδια του πατριάρχη Βαρθολομαίου.