Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2009

ΤΟ ΤΕΙΧΟΣ ΤΟΥ ΒΕΡΟΛΙΝΟΥ ΕΠΕΣΕ ,ΤΟ ΤΕΙΧΟΣ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ ΧΤΙΖΕΤΑΙ


Κανένας πολιτικός στα εγκαίνια του Βερολίνου δεν μπόρεσε να ξεστομίσει την αλήθεια, ότι υπάρχει ένα ακόμη μοναδικό τείχος σε όλη τη γή. Όλοι είπαν ψέματα ότι είναι το τελευταίο, θαυμάστε για άλλη μια φορά την επίδειξη δύναμης του σιωνισμού.
Το τείχος του Apartheid στην Παλαιστίνη, στην κατεχόμενη Δυτική όχθη, ξεκίνησε τον Ιούνη του 2002 και περικυκλώνει τις κατοικημένες περιοχές φυλακίζοντας τους Παλαιστίνιους. Βλέποντας το, το συναίσθημα, είναι απερίγραπτα δυνατό- κάτι μεταξύ ανατριχίλας και θυμού. Το ότι το τείχος είναι παράνομο και παραβιάζει ατομικά και συλλογικά δικαιώματα σε καθημερινή βάση έχει ειπωθεί πολλές φορές και από επίσημους οργανισμούς αλλά τίποτε δεν το σταματάει. Το Ισραήλ έχει χρησιμοποιήσει όλους τους τρόπους για να διασφαλίσει ότι το τείχος θα συνεχίζει να χτίζεται.
Η πρώτη του φάση σήμαινε 140 χλμ και 90.000 ανθρώπους που επηρεάζονται άμεσα βλέποντας τη ζωή τους να διαλύεται και τα εισοδήματά τους να εξαφανίζονται μαζί με την αξιοπρέπεια τους. Οι επόμενες φάσεις θα αφορούν εκατοντάδες χιλιάδες. Ο στόχος είναι να ολοκληρωθεί μέσα στο 2005.
Οι Παλαιστίνιοι ξέρουν ότι το τείχος είναι η καταδίκη τους να ζουν σε περιοχές που δεν μπορείς να επιβιώσεις. Διευκολύνει τον έλεγχο των Ισραηλινών σε πάνω από 50% των κατεχόμενων και ήδη έχει καταστροφικές επιπτώσεις για την περιοχή της Καλκίγια (Qalqilia) τον πρώτο στόχο του τείχους και μεγάλη ελαιοπαραγωγό περιοχή στην Παλαιστίνη. Στην περιοχή αυτή την πιο εύφορη είναι άσχημο το μέλλον για πολλές από τις κοινότητες των Παλαιστινίων που ξέρουν πως τίποτα δεν σταματά τον Σαρόν από το να πραγματοποιήσει τα σχέδιά του, τίποτα δεν αλλάζει την κατοχή, γι' αυτό εξάλλου πολλοί αμφισβήτησαν την χρησιμότητα των εκλογών (ανεξάρτητα από την "γραμμή" Χαμάς, Τζιχάντ) .

Το σχέδιο του Ισραήλ

Το πολιτικό σχέδιο του Ισραήλ, όπως μας είπαν αλλά και έγραψαν πολλάκις, βρίσκεται στην πρόταση αποχώρησης από τη Γάζα και όλα όσα συνδέονται με την πρόταση αυτή. Σχέδιο με τέσσερα κύρια σημεία που, αν ολοκληρωθεί, απλώς διαλύει την Παλαιστίνη και μαζί κάθε ελπίδα για δικαιοσύνη, ελευθερία, συνύπαρξη, ανεξαρτησία ή ό, τι άλλο παλεύουν οι Παλαιστίνιοι χρόνια τώρα .

Το σχέδιο περιλαμβάνει αποχώρηση από τη Γάζα και ταυτόχρονα 200 καινούριους εποικισμούς στη Δυτική Όχθη. Όλη τη γη που κλέβουν από τους Παλαιστίνιους με το τείχος σε όλα αυτά τα χωριά θα τη διαθέσουν σε νέους εποικισμούς στην κατεχόμενη Δυτική όχθη και στην Ιερουσαλήμ. Ήδη φτιάχνουν καινούριους εποικισμούς στην Καλκίγια και το Τουλκαρέμ. Σε συνδυασμό με το οδικό δίκτυο που κατασκευάζουν το σχέδιο ολοκληρώνεται. Δίκτυο αποκλειστικά για εποίκους, διασχίζει την Δυτική όχθη και καταστρέφει το οδικό δίκτυο των Παλαιστινίων, επιτρέποντας στους εποίκους να κινούνται ελεύθερα παντού και ταυτόχρονα απομονώνοντας τις Παλαιστινιακές κοινότητες τη μία από την άλλη, όπως ακριβώς κάνει και το τείχος. Έτσι εξασφαλίζεται ότι οι περιοχές που κατοικούν Παλαιστίνιοι δεν θα είναι τίποτε άλλο από απομονωμένες νησίδες ανάμεσα στους εποικισμούς και το οδικό τους σύστημα. Δίκτυο Apartheid για το οποίο ήδη ανακοινώθηκε η επέκταση του για άλλα 500 χιλιόμετρα. Επίσης ανακοίνωσαν γέφυρες και τούνελ. Γέφυρες για την ελεύθερη μετακίνηση των εποίκων και τούνελ για τον έλεγχο της κίνησης των Παλαιστινίων. Το σχέδιο τελειώνει με την περιβόητη βιομηχανική ζώνη στα σύνορα. Αφού αρπάξουν τη γη, τους πόρους, και τη ζωή των Παλαιστινίων θα ολοκληρώσουν το σχέδιο παίρνοντάς τους σκλάβους στα εργοστάσια που θα φτιάξουν έξω από το τείχος στις πρώην Παλαιστινιακές περιουσίες. Με το πρόσχημα της προσφοράς οικονομικής λύσης στους Παλαιστίνιους, το Ισραήλ έχει ζητήσει την χρηματοδότηση του σχεδίου από την διεθνή κοινότητα (!) για να νομιμοποιήσει με τον τρόπο αυτό τα σχέδιά του. Χρησιμοποιούν επίσης το επιχείρημα πως αν το σχέδιο δεν χρηματοδοτηθεί οι Παλαιστίνιοι θα εξαρτώνται από την ανθρωπιστική βοήθεια που θα πρέπει να την πληρώσει έτσι κι αλλιώς η διεθνής κοινότητα!!

Η αντίσταση στο τείχος δεν είναι υπόθεση μόνο των Παλαιστινίων. Μόνο ένα διεθνές κίνημα αντίθεσης στο τείχος και αλληλεγγύης στους Παλαιστίνιους/ες θα μπορούσε να πιέσει κυβερνήσεις και Ισραήλ. Το λένε και οι ίδιοι, το λένε και οι οργανώσεις στα πλαίσια της ισραηλινής κοινότητας .

/www.femnetsalonica.gr