Κυριακή 1 Νοεμβρίου 2009

ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΙΛΑΡΙΩΝΑΣ ΜΕ ΕΛΛΗΝΕΣ Κ' ΡΩΣΟΥΣ ΔΙΠΛΩΜΑΤΕΣ

Στις 29 Οκτωβρίου του 2009 ο Πρόεδρος του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας Αρχιεπίσκοπος Βολοκολάμσκ Ιλαρίωνας, ο οποίος βρίσκεται σε επίσκεψη στο Κόσσοβο και Μετόχια με την πρόσκληση του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Ράσκας και Πριζρένης και Κοσσόβου και Μετοχίων Αρτεμίου, είχε συνάντηση με τον Υπεύθυνο Γραφείου της Πρεσβείας της Ρωσικής Ομοσπονδίας στη Σερβία κ. Α. Σουγκούροφ και τον επικεφαλής του Γραφείου Συνδέσμου της Ελλάδας στην Πρίστινα, διαπιστευμένου στην Αποστολή του ΟΗΕ στο Κόσσοβο, κ. Δ. Μοσχόπουλο. Επίσης, στη συνάντηση έλαβε μέρος και ο Επίσκοπος Αρτέμιος.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκε η πολιτική κατάσταση, η οποία διαμορφώθηκε στο Κοσσόβο και Μετόχια, η κατάσταση των σερβικών πληθυσμών και της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Σερβίας,
όπως επίσης και το θέμα της διαφύλαξης της πνευματικής και πολιτισμικής κληρονομιάς σε αυτή την παλαιά ορθόδοξη περιοχή της Ευρώπης. Επιπλέον, συζητήθηκαν οι ενδεχόμενοι τομείς συνεργασίας μεταξύ των αδελφών ορθοδόξων λαών για τη διατήρηση του μοναχικού πολιτεύματος στην περιοχή.
Με την πρωτοβουλία του Επισκόπου Αρτεμίου, οι συμμετέχοντες στη συνάντηση παρακολούθησαν την παρουσίαση «Κόσσοβο και Μετόχια», αφιερωμένη στα τραγικά γεγονότα της τελευταίας δεκαετίας στη περιοχή.
www.mospat.ru