Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2009

ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ-ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗΣ


Κανείς δεν γνωρίζει πόσοι ακριβώς είναι οι λαθρομετανάστες. Αυτό συμβαίνει γιατί δεν υπόκεινται σε κανέναν έλεγχο και καταγραφή. Υπολογίζονται πάντως σε 1.200.000, δηλαδή σε ποσοστό άνω του 10% του Ελληνικού λαού. Ο αριθμός αυτός θα πλησιάσει τα 2.500.000, μετά την ενσωμάτωση στο Ελληνικό Δίκαιο της πρόσφατης προτάσεως-οδηγίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής προς τα κράτη-μέλη να επιτραπεί στους μετανάστες τρίτων χωρών να φέρνουν και τις οικογένειές τους (Καθημερινή, 2/12/1999).
Το Ελληνικό Μέτωπο δεν τάσσεται εναντίον προσώπων, αλλά εναντίον ασκουμένων πολιτικών. Δεν επιθυμεί να αντιδικήσει με κανέναν άλλο πλην της Ελληνικής κυβερνήσεως, που έχει επιτρέψει την πραγματοποίηση της άγριας λαθρομετανάστευσης που ζούμε σήμερα. Το Ελληνικό Μέτωπο είναι αντίθετο στην λαθρομετανάστευση και πιστεύει στην υιοθέτηση μίας ορθολογιστικής μεταναστευτικής πολιτικής.

Το Ελληνικό Μέτωπο αποδέχεται πλήρως τους νομίμους μετανάστες, οι οποίοι σέβονται και τηρούν τους Ελληνικούς νόμους.
 Ο μέγιστος αριθμός όμως των αλλοδαπών στην Ελλάδα είναι λαθρομετανάστες. Εργάζονται παρανόμως χωρίς να γνωρίζει κανείς την αληθινή τους ταυτότητα, τον εργοδότη και τον τόπο μόνιμης κατοικίας τους, το ποινικό τους μητρώο, την υγειονομική τους κατάσταση, αλλά και το χρονικό διάστημα παραμονής τους στην Ελλάδα, πέραν του οποίου θα πρέπει να επιστρέψουν στις πατρίδες τους.
Το Ελληνικό Μέτωπο υποστηρίζει την νόμιμη διοικητική απέλαση όλων των λαθρομεταναστών από την Ελλάδα. Πολιτικό μας μήνυμα είναι: "Κόκκινη κάρτα στους λαθρομετανάστες - Απέλαση τώρα".

Η εφαρμογή της υφισταμένης νομοθεσίας και του νόμου "περί αλλοδαπών" που προβλέπει την διοικητική απέλαση του λαθρομετανάστη μέσα σε λίγες ημέρες, δεν έχει καμμία σχέση με τον ρατσισμό ή την ξενοφοβία. Η προστασία της ζωής, της τιμής και της περιουσίας των Ελλήνων πολιτών είναι συνταγματικά κατοχυρωμένη. Η εθνική προτεραιότητα στην εργασία για τους Έλληνες εργαζομένους είναι στοιχειώδης υποχρέωση της Πολιτείας. Αντιθέτως ο ρατσισμός, η φυλετική βία και οποιαδήποτε μορφή ολοκληρωτισμού είναι καταδικαστέα.

Συμφωνεί το σύνολο σχεδόν του Ελληνικού λαού. Δημοσκόπηση της Metron Analysis για το "Έθνος της Κυριακής" (11/7/1999) δείχνει ότι το 89.5% των Ελλήνων συμφωνούν με την απέλαση των λαθρομεταναστών. Πανελλαδική έρευνα της V-Project Research Consulting για την "Καθημερινή" (22/11/1998) δείχνει ότι το 83% των Ελλήνων θέλει την απέλαση όλων των λαθρομεταναστών. Αυτό που αναρωτιέται κανείς είναι γιατί όλα τα κόμματα του πολιτικού κατεστημένου (ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, Αριστερά) δεν εφαρμόζουν την ομόθυμη λαϊκή βούληση απελαύνοντας τους λαθρομετανάστες από την Ελλάδα; Και όχι μόνο αυτό, αλλά τους χορηγούν προκλητικά "πράσινη κάρτα" και συζητούν να τους δώσουν έως και πολιτικά δικαιώματα.

Είναι αντιφατικό αυτοί που υπερασπίζονται τις πολυπολιτισμικές κοινωνίες, να ζητούν να αφομοιώσουν τους λαθρομετανάστες. Μήπως φοβούνται κάτι από την διαφορετικότητα των λαθρομεταναστών και δεν το αποκαλύπτουν ευθέως; Εξίσου αντιφατικό είναι οι υπερασπιστές των λαθρομεταναστών να ζητούν την πολιτιστική εξόντωσή τους. Σε κάθε περίπτωση, η αφομοίωση μεταναστών, ειδικά από γειτονικές χώρες, είναι αδύνατη στην σύγχρονη εποχή. Τα μέσα ενημέρωσης και παιδείας (βιβλία, περιοδικά, εφημερίδες, ραδιοτηλεοπτικοί σταθμοί και το Διαδίκτυο) επιτρέπουν σε κάθε πολιτιστική ομάδα να διατηρήσει τον πολιτισμό της, αρκεί να έχει στήριγμα σε κάποια χώρα του κόσμου. Όταν οι Αφγανοί στην Αγγλία, οι Πολυνήσιοι στην Γαλλία και οι Ρουμάνοι στην Γερμανία, τρία ενδεικτικά παραδείγματα μικρών μειονοτήτων μεταναστών σε πανίσχυρες από κάθε άποψη χώρες, διατηρούν τον πολιτισμό τους, πως περιμένουν κάποιοι να αφομοιωθούν εκατοντάδες χιλιάδες λαθρομετανάστες στην Ελλάδα;

Η αλλαγή του "κώδικος ιθαγενείας" που μελετά η κυβέρνηση, η παροχή πολιτικών δικαιωμάτων και δικαιώματος ψήφου στους λαθρομετανάστες και στους απογόνους τους στην Ελλάδα, θα υπονομεύσει πλήρως την λαϊκή κυριαρχία. Υπάρχει δε ορατός κίνδυνος να δημιουργηθούν και "μειονοτικά" κόμματα, κατά το πρότυπο των μουσουλμάνων της Θράκης. Το αποτέλεσμα θα είναι στο τέλος οι λαθρομετανάστες να γίνουν ρυθμιστές των πολιτικών εξελίξεων στην Ελλάδα.
Σε πολύ μεγάλο βαθμό. Ύστερα από απόφαση της κυβέρνησης, το υπουργείο Δημοσίας Τάξεως υπέβαλε στον Πρόεδρο της Βουλής και μέσω αυτού στους αρχηγούς των κομμάτων, μία έκθεση για την πορεία του οργανωμένου εγκλήματος στην Ελλάδα κατά το έτος 1998. Η έκθεση αυτή δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα "Ποντίκι" (9/9/1999, σελ. 26-27). Από την έκθεση αυτή φαίνεται η τεράστια συμμετοχή των αλλοδαπών στην αύξηση της βαριάς εγκληματικότητας και κυρίως στο οργανωμένο έγκλημα.

Σύμφωνα με την έκθεση: "Η συνεχιζόμενη κρίσιμη οικονομική κατάσταση, αλλά και οι εύθραυστες πολιτικές ισορροπίες όλων σχεδόν των γειτονικών με την Ελλάδα χωρών, και η συνεχής εισροή προσφύγων και των αποκαλουμένων οικονομικών μεταναστών από τις γειτονικές βαλκανικές χώρες, αποτέλεσαν έναν εξαιρετικά επιβαρυντικό παράγοντα για την αύξηση της εγκληματικότητας. Η παραμονή εξάλλου μεγάλου αριθμού οικονομικών μεταναστών κυρίως από γειτονικές χώρες στην Ελλάδα, επιδρά δυσμενώς στους δείκτες της σοβαρής εγκληματικότητας. Το 1998 οι εθνικές εγκληματικές ομάδες που αποτέλεσαν ιδιαίτερη απειλή για την χώρα μας στον τομέα του οργανωμένου εγκλήματος ήταν οι αλβανικές, οι ρωσικές και οι τουρκικές ομάδες, λόγω της διεθνούς τους δράσης, των διασυνδέσεών τους σε διεθνές επίπεδο, της εκπαίδευσής τους, του είδους της εγκληματικής δραστηριότητας που αναπτύσσουν, της ιδιαίτερης σκληρότητας που τις χαρακτηρίζει και της γεωγραφικής εγγύτητας με την χώρα μας".