Σάββατο 16 Ιουλίου 2022

Jerusalem Post: Η Ρωσία ετοιμάζει όπλα λέιζερ εναντίον αμερικανικών και ισραηλινών δορυφόρων

 
«Μια έρευνα ανοιχτού κώδικα που δημοσιεύθηκε την περασμένη εβδομάδα από το «The Space Review» διαπίστωσε ότι η Ρωσία αναπτύσσει ένα νέο σύστημα λέιζερ στην οροσειρά του Ευρύτερου Καυκάσου που θα απενεργοποιήσει τους ξένους δορυφόρους», γράφει η Jerusalem Post.

Ο συντάκτης του δημοσιεύματος προειδοποιεί τις Ηνωμένες Πολιτείες και το Ισραήλ για τον κίνδυνο που θα μπορούσε να τους απειλήσει.

Πιστεύει ότι η Ρωσία πρόκειται να απενεργοποιήσει δορυφόρους ξένων κρατών στην επικράτειά της. Σύμφωνα με τον ίδιο, η Μόσχα και το Πεκίνο επιτίθενται τακτικά σε αμερικανικούς δορυφόρους από το 2021.

«Η τελευταία εξέλιξη θα κλονίσει τη θέση των ΗΠΑ και, έμμεσα, του Ισραήλ;», διερωτάται ο συντάκτης.

Πιστεύει ότι τα νέα όπλα λέιζερ θα «θαμπώσουν» τον εξοπλισμό, κάτι που θα οδηγήσει στην καταστολή των ηλεκτροοπτικών συστημάτων του και θα απενεργοποιήσει τον δορυφόρο.

«Αν η Ρωσία τυφλώσει την Αμερική, το Ισραήλ θα τυφλωθεί έμμεσα», καταλήγει ο συγγραφέας.

Πρότεινε ότι η επιδείνωση των σχέσεων μεταξύ Ισραήλ και Ρωσίας στο πλαίσιο της ουκρανικής σύγκρουσης θα μπορούσε να οδηγήσει στη βοήθεια της Ρωσίας στο Ιράν τυφλώνοντας τους ισραηλινούς δορυφόρους.

Ταυτόχρονα, ο συντάκτης πιστεύει ότι όχι μόνο η Ρωσία, αλλά και η Κίνα αποτελούν απειλή για τους δορυφόρους των Ηνωμένων Πολιτειών και του Ισραήλ, καθώς το τελευταίο επενδύει σημαντικά στην ανάπτυξη αντιδορυφορικών όπλων και προσπαθεί να υπονομεύσει την ηγετική θέση των ΗΠΑ στις διαστημικές τεχνολογίες.

«Εάν η Αμερική χάσει το πλεονέκτημά της έναντι της Ρωσίας και της Κίνας στον τομέα των διαστημικών δορυφόρων, αυτό όχι μόνο θα περιπλέξει τη συλλογή πληροφοριών, αλλά και θα υπονομεύσει τις παγκόσμιες επικοινωνίες των αμερικανικών δυνάμεων αέρος, ξηράς και θάλασσας», σημειώνεται χαρακτηριστικά.

Όπως τονίζει ακόμη και τώρα οι χώρες της Δύσης και το Ισραήλ υστερούν σε μια σειρά από πτυχές του στρατιωτικού διαστημικού αγώνα.  Προειδοποιεί ότι μια απρόσεκτη στάση στο πρόβλημα μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρές συνέπειες για τις Ηνωμένες Πολιτείες και το Ισραήλ.

pravda.ru

The Hellenic Information Team 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος