Παρασκευή 1 Ιουλίου 2022

Μεγάλος Πολεμιστής ο Έλληνας που έπεσε στην Ουκρανία .Πολέμησε τους τζιχαντιστές στη Συρία, στη Λιβύη, Κεντρική Αφρική

 


Τον φάγανε οι Ουκρανοναζήδες. Κηδεύθηκε.. Τον Αντρειωμένο μην τον κλαις…….!!! 

Ελληνικές σφαίρες φάγαν πισώπλατα έναν μεγάλο πολεμιστή τον Έλληνα Μανώλη Ποπόβ στην Ουκρανία. Πολέμησε τους τζιχαντιστές στη Συρία, στη Λιβύη, Κεντρική Αφρική. Κηδεύθηκε.. Τον Αντρειωμένο μην τον κλαις…….!!! 

Κηδεύθηκε σε περιοχή της Σταυρούπολης στο Νότο της Ρωσίας ο ορθόδοξος πολεμιστής Popov Manolis Valeryanovich, γνήσιος πατριώτης της Ρωσίας, Έλληνας στην εθνικότητα, χριστιανός, εθελοντής, Κοζάκος. Πέθανε, δείχνοντας σθένος και θάρρος στην εκτέλεση του στρατιωτικού καθήκοντος στον αγώνα κατά του ναζισμού κατά τη διάρκεια ειδικής επιχείρησης στην Ουκρανία.

Ο POPOV Manolis Valeryanovich γεννήθηκε στις 24 Μαΐου 1968 στο χωριό Troitsky της Δημοκρατίας του Καζακστάν. Από το 1995, ήταν μέλος της Mineralnye Vody Cossack Society. Ήταν υπαρχηγός του Τάγματος Κοζάκων Mineralnye Vody. Από το 2014, ως εθελοντής, έχει εκτελέσει μάχιμες αποστολές στην Ουκρανία, τη Συρία, τη Λιβύη και την Κεντροαφρικανική Δημοκρατία. Παντού έδειχνε πως είναι πειθαρχημένος, υπεύθυνος, θαρραλέος πολεμιστής. Ήταν απόλυτα αφοσιωμένος στον όρκο και το στρατιωτικό καθήκον, απολάμβανε την άξια εξουσίας και σεβασμού μεταξύ των συναδέλφων του.



 Για τις υπηρεσίες προς την Πατρίδα, για το θάρρος, την ανιδιοτέλεια που έδειξε κατά την περίοδο των ειδικών στρατιωτικών επιχειρήσεων, ο POPOV Manolis Valeryanovich τιμήθηκε με μετάλλια, παράσημα. Συλλυπητήρια στους συγγενείς και τους φίλους του αποθανόντος στρατιώτη, εκφράζονται εκ μέρους του Υπουργείου Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Μια φωτεινή ανάμνησή του θα παραμείνει στις καρδιές των Ρώσων πολιτών για πολλά χρόνια ακόμα.

Πίστη, στρατιωτικό καθήκον, συμμετοχή στη μοίρα του ρωσικού λαού που βρίσκεται υπό θανάσιμη απειλή στο Donbass, αυταπάρνηση και αυτοθυσία, η προθυμία να ρισκάρει τη ζωή του για να βοηθήσει τον γείτονά του – τέτοιες ιδιότητες είχε ο Ορθόδοξος πολεμιστής POPOV Μανώλης Βαλεριάνοβιτς. 

Μόλις το 2014 οι Ναζί Ουκρανο-Ράιχ εξαπέλυσαν γενοκτονία κατά του ρωσικού λαού, εντάχθηκε αμέσως στις τάξεις των εθελοντών και στάθηκε υπέρ του ειρηνικού άμαχου πληθυσμού του Λούγκανσκ και του Ντόνετσκ. Παρέμεινε – ο αληθινός υπερασπιστής του ρωσικού κόσμου, της Ορθόδοξης πίστης. Έτσι ήταν και θα είναι πάντα!



Έλληνας ομογενής έπεσε μαχόμενος με την πλευρά των ρωσοφώνων και της Ρωσίας από πυρά των φιλοναζιστών Ουκρανών!!Ήταν συνιδρυτής θρησκευτικής οργάνωσης Ορθόδοξης ενορίας σε περιοχή της Σταυρούπολης.Ο Μανώλης καταγόταν από το ελληνικό ποντιακό χωριό Μινβόντι! Ο ΠΟΝΤΟΣ ΘΡΗΝΕΙ ΤΟΝ ΚΑΠΕΤΑΝΙΟ ΤΟΥ!


dimpenews.com