Τρίτη 19 Ιουλίου 2022

Το Νο 1 Ιολόγος Ισπανίας Καθηγητής Luis Enjuanes επικεφαλής CSIC:


«Τα άτομα που έχουν εμβολιαστεί τρεις φορές μολύνονται, ενισχύουν τον ιό και τον μεταδίδουν ξανά» δήλωσε ο Ισπανός Ιολόγος Καθηγητής Luis Enjuanes ο πιο ειδήμονας επί του κορωνοιού στην Ισπανία. 
Αυτή τη δήλωσή του φιλοξενεί η huffingtonpost στην ισπανική της έκδοση στις 13/7/22. 
Ο Luis Enjuanes είναι επικεφαλής στο Εθνικό Κέντρο Βιοτεχνολογίας CSIC! Διαθέτει 40 χρόνια εμπειρίας, συμπεριλαμβανομένων 36 ετών στον κορωνοϊό. Έχει δημοσιεύσει πάνω από 235 άρθρα…Για τον επικεφαλής του εργαστηρίου covid στο Εθνικό Κέντρο Βιοτεχνολογίας CSIC, η κατάσταση είναι ανησυχητική αφού το καλοκαίρι εχουμε ττη μεγαλύτερη μεταδοτικότα αλλά υπάρχει ένα πλεονέκτημα. Ο ιός «χάνει μολυσματικότητα» λόγω των υψηλών θερμοκρασιών και έχει διευκρινίσει ότι στους 37 βαθμούς χάνει 10 φορές τη μολυσματικότητά του.

Προειδοποίησε ότι τα αντισώματα του εμβολίου έχουν ήδη χάσει «αρκετή αποτελεσματικότητα» έναντι της Όμικρον και, πλέον, όσοι λαμβάνουν τις τρεις δόσεις θα είναι γύρω στο 50%.

Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι τα τρέχοντα εμβόλια, τα οποία χορηγούνται ενδομυϊκά, «έχουν πολύ χαμηλή αποτελεσματικότητα του βλεννογόνου» και παρέχουν «βραχύχρονη» ανοσία σε αυτά. Μάλιστα, διευκρίνισε ότι εάν ο βλεννογόνος δεν ανοσοποιηθεί τοπικά όπου πρόκειται να μολύνει ο ιός, χάνεται το 98% της αποτελεσματικότητας του εμβολιασμού.

«Οι άνθρωποι που έχουν εμβολιαστεί τρεις φορές όχι μόνο μολύνονται, αλλά ενισχύουν τον ιό και τον μεταδίδουν ξανά», επεσήμανε ο ειδικός.

Όπως τόνισε, ο ιός θα γίνει «εποχικός», είναι κάτι που προβλέπουν «όλοι» και μέσα στα επόμενα χρόνια θα πρέπει όλοι να εμβολιαζόμαστε, αν και είναι πιθανό «κάποια στιγμή» να γίνει ιός όπως οι άλλοι τέσσερις ανθρώπινοι κορωναϊοί που είναι γνωστοί και για τους οποίους δεν υπάρχει ανάγκη για φάρμακο.

Εκτιμά ότι το ενδορινικό εμβόλιο που ετοιμάζει η ομάδα του CSIC «είναι πολλά υποσχόμενο», αφού θα χορηγηθεί με αυτόν τον τρόπο, διότι «εάν δεν ανοσοποιήσετε τοπικά στον βλεννογόνο όπου πρόκειται να μολύνει ο ιός, 98% της αποτελεσματικότητας του εμβολιασμού», αν και δεν επιβεβαιώνει μια ακριβή ημερομηνία κυκλοφορίας του επειδή «είναι απαραίτητο να αυξηθεί η αποδοτικότητα της παραγωγής, να προσαρμοστεί στα πρότυπα GMP, στις καλές πρακτικές παραγωγής και στη βελτιστοποίηση των αποδόσεων».

dimpenews.com