Τρίτη 19 Ιουλίου 2022

Το βίντεο που αποδεικνύει ότι τα διεφθαρμένα ΜΜΕ έχουν καταστρέψει την ίδια την δημοκρατία


 Ήταν το όχι και τόσο μακρινό 2018, όταν ο τότε πρόεδρος των ΗΠΑ, Τραμπ, στη σύνοδο του ΟΗΕ, προειδοποιούσε ευθέως τους Γερμανούς ότι με την πολιτική τους και ειδικά με την κατασκευή του Nord stream 2, θα γίνονταν ενεργειακά εξαρτημένοι από το ρωσικό φυσικό αέριο.

Δείτε την αντίδραση της γερμανικής αντιπροσωπείας. Δείτε πως χασκογελούν και ειρωνεύονται τα όσα λέει ο Αμερικανός πρόεδρος. Ακολούθησε μάλιστα και επίσημη απάντηση της γερμανικής αντιπροσωπείας, που φαίνεται να αντιδρά γελώντας στο βίντεο, όπου υποστήριξε ότι η Ευρώπη χρειάζεται το Nord Stream 2 επειδή η έλλειψή του θα μπορούσε να οδηγήσει την Ρωσία στην αγκαλιά της Κίνας.


Ταυτόχρονα, τα μεγάλα αμερικανικά ΜΜΕ, άρχισαν να δημοσιεύουν ειρωνικά άρθρα και σχόλια για την συγκεκριμένη παρέμβαση Τραμπ. Είναι τα ίδια ΜΜΕ, που βάφτιζαν τον Τραμπ ως «αχυράνθρωπο του Πούτιν»!


Σήμερα, εκείνη η δήλωση έχει δικαιωθεί πλήρως. Η Γερμανία είναι εξαρτημένη από το ρωσικό φυσικό αέριο, ο νέος αγωγός ακυρώθηκε, τα ειρωνικά γέλια των Γερμανών κόπηκα και όλα τα ΜΜΕ που τότε ειρωνεύονταν τον Τραμπ, σήμερα ξιφουλκούν κατά της Ρωσίας και της Γερμανίας για την πολιτική που ακολούθησε τόσα χρόνια!

Αυτά φυσικά δεν έχουν πλέον καμία σημασία. Το δίδαγμα είναι ότι τα ΜΜΕ έχουν τέτοια δύναμη που μπορούν όχι απλά να διαστρεβλώνουν την πραγματικότητα, αλλά να αλλοιώνουν την ίδια την δημοκρατία, κατευθύνοντας τους πολίτες στους εκλεκτούς τους.


https://www.olympia.gr/1489917/diethni/to-vinteo-poy-apodeiknyei-oti-ta-dieftharmena-mme-echoyn-katastrepsei-tin-idia-tin-dimokratia/