Κυριακή 3 Ιουλίου 2022

Οι Ευρωπαίοι τελικά είναι αιμοσταγής και αυτό τους χαροποιεί!


Λευκορωσία: Με πόλεμο απειλεί ο Λουκασένκο – Υποστηρίζει ότι η Ουκρανία εξαπέλυσε πυραύλους εναντίον της χώρας του

 Ο πρόεδρος της Λευκορωσίας και στενός σύμμαχος του Πούτιν προειδοποιεί το Κίεβο.

Ο πρόεδρος της Λευκορωσίας, Αλεξάντρ Λουκασένκο, ισχυρίσθηκε το Σάββατο ότι οι ένοπλες δυνάμεις της χώρας αναχαίτισαν πυραύλους που εκτοξεύτηκαν από την Ουκρανία, με σκοπό να πλήξουν στρατιωτικές εγκαταστάσεις στο λευκορωσικό έδαφος, πριν από τρεις ημέρες.

Ο ουκρανικός στρατός δεν έχει κάνει προς το παρόν κανένα σχόλιο για τις δηλώσεις αυτές.

Διαβάστε επίσης: Αναβίωση της Σοβιετικής Ένωσης θέλει ο Πούτιν – «Ενοποίηση» Ρωσίας και Λευκορωσίας

«Μας προκαλούν. Πρέπει να σας πω ότι πριν από τρεις ημέρες, ίσως και λίγο παραπάνω, έγινε προσπάθεια να πλήξουν στρατιωτικές εγκαταστάσεις στο λευκορωσικό έδαφος, από το έδαφος της Ουκρανίας», είπε ο Λουκασένκο, σύμφωνα με το πρακτορείο Belta.


«Όμως, Θεού θέλοντος, τα αντιαεροπορικά συστήματα Pantsir κατάφεραν να αναχαιτίσουν όλους τους πυραύλους που εξαπέλυσαν οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις», προσέθεσε.


«Θα πολεμήσω την Ουκρανία, εάν…»

Ο Λευκορώσος πρόεδρος τόνισε ότι η χώρα του δεν θέλει πόλεμο με την Ουκρανία, αλλά θα πολεμήσει, εάν γίνει εισβολή στο έδαφός της.


Η Λευκορωσία είναι στενός σύμμαχος της Ρωσίας και της επέτρεψε να χρησιμοποιήσει το έδαφός της για να εισβάλει στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου.


Ο Λουκασένκο διαβεβαίωσε πάντως ότι δεν υπάρχουν Λευκορώσοι στρατιώτες που να πολεμούν σε αυτή την «ειδική στρατιωτική επιχείρηση», όπως την αποκαλεί η Ρωσία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

https://www.in.gr/2022/07/02/world/leykorosia-polemo-apeilei-o-loukasenko-ypostirizei-oti-oukrania-eksapelyse-pyraylous-enantion-tis-xoras-tou/