Παρασκευή 22 Ιουλίου 2022

''Βάψαμε τα χέρια μας με ρώσικό αίμα!''


 Η Ελλάδα είναι εχθρική χώρα για τη Ρωσία – υπεγράφη από τον Πούτιν

Η Ελλάδα μαζί με άλλες τέσσερις ευρωπαϊκές χώρες κηρύχθηκαν ως εχθρικές για τη Ρωσική Ομοσπονδία.

 Σύμφωνα με το γραφείο Τύπου όπως δημοσίευσε την Παρασκευή το Tass,  η Ελλάδα, η Δανία, η Σλοβακία, η Σλοβενία ​​και η Κροατία περιλαμβάνονται στη λίστα των εχθρικών προς τη Ρωσία χωρών.

«Η κυβέρνηση ενημέρωσε τον κατάλογο των ξένων χωρών που πραγματοποιούν εχθρικές ενέργειες κατά των ρωσικών διπλωματικών και προξενικών αποστολών στο εξωτερικό . Ο κατάλογος περιλαμβάνει την Ελλάδα, τη Δανία, τη Σλοβακία, τη Σλοβενία ​​και την Κροατία», ανέφερε η έκθεση.

Η εντολή «Περί εχθρικών χωρών» εκδόθηκε κατ' εφαρμογή του διατάγματος του Προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας Βλαντίμιρ Πούτιν αριθ. 243 της 23ης Απριλίου 2021:


 «Σχετικά με την εφαρμογή μέτρων για τον αντίκτυπο (αντίδραση) εχθρικών ενεργειών ξένων χωρών». Το έγγραφο προτείνει τον περιορισμό της δυνατότητας για τέτοιες χώρες (μέχρι πλήρη απαγόρευση) να προσλαμβάνουν υπαλλήλους από άτομα που βρίσκονται στο έδαφος της Ρωσίας σε πρεσβείες, προξενεία και γραφεία αντιπροσωπείας των κρατικών υπηρεσιών.

Πρόεδρος της Ρωσικής Δούμας: Οι εχθρικές χώρες θα αποζημιώσουν τη ζημιά που προκάλεσαν στη Ρωσία

Ο πρόεδρος της Ρωσικής Κρατικής Δούμας Βιάτσεσλαβ Βολοντίν δήλωσε τη Δευτέρα ότι οι εχθρικές χώρες θα πρέπει να αποζημιώσουν για τη ζημιά που προκάλεσαν στη ρωσική οικονομία οι κυρώσεις που επέβαλαν, ανέφερε το TASS επικαλούμενο τις δηλώσεις του.


«Σε ό,τι αφορά τη χώρα μας, η ζημιά που προκλήθηκε από τις κυρώσεις στη ρωσική οικονομία θα πρέπει να αποζημιωθεί από εχθρικές χώρες», έγραψε στο κανάλι του στο Telegram.


Ο πρόεδρος της Δούμας σημείωσε επίσης ότι οι κυρώσεις που επιβλήθηκαν κατά της Ρωσίας έπληξαν τους εμπνευστές τους. 

«Αν κοιτάξετε την τιμή της βενζίνης στις δυτικές χώρες,  θα διαπιστώσετε τα άλματα που έχουν κάνει στην τιμή του, από 20 έως πάνω από 30%. Τέτοια ενεργειακή κρίση έχει να συμβεί από την κρίση της δεκαετίας του ‘70», είπε χαρακτηριστικά.

«Η ευθύνη για την άνοδο των τιμών ανήκει πρωτίστως στον Πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών (Τζο) Μπάιντεν, καθώς και στους ηγέτες ορισμένων ευρωπαϊκών χωρών», κατέληξε ο Βολοντίν.

The Hellenic Information Team

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος