Κυριακή 10 Ιουλίου 2022

Νέες αποκαλύψεις από το ρωσικό ΥΠΑΜ για τα εργαστήρια παρασκευής βιο-όπλων στο ουκρανικό έδαφος


 

Εκ νέου αναφορά στον γιο του Τ.Μπάιντεν

Δεν σταματάνε τις αποκαλύψεις σε ό,τι αφορά τις έρευνες για αναπτύξεις βιοόπλων σε μετα-σοβιετικά εδάφη οι Ρώσοι.

Αυτή τη φορά στο προσκήνιο βρέθηκαν περίεργες έρευνες που εμπλέκουν και τον γιο του σημερινού προέδρου των ΗΠΑ, Χάντερ Μπάιντεν, με τον φονικό ιό έμπολα και την Ουκρανία.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ρωσικού ΥΠΑΜ:

«Έχουμε αναφερθεί επανειλημμένα στον ρόλο των εκπροσώπων του Δημοκρατικού Κόμματος των ΗΠΑ στη χρηματοδότηση δραστηριοτήτων βιοόπλων στην Ουκρανία και των ενδιάμεσων οργανώσεων που έχουν χρησιμοποιηθεί για το σκοπό αυτό.

Θα θέλαμε να αναφερθούμε σε έναν από τους βασικούς εργολάβους του Πενταγώνου που λαμβάνει χρήματα από το επενδυτικό ταμείο του Χάντερ Μπάιντεν, το Metabiota.

Τα διαθέσιμα στοιχεία υποδηλώνουν ότι η εταιρεία είναι απλώς ένα μέτωπο για διεθνώς αμφίβολους σκοπούς και χρησιμοποιείται από την πολιτική ελίτ των ΗΠΑ για να διεξάγει αδιαφανείς οικονομικές δραστηριότητες σε διάφορα μέρη του κόσμου.

Υπάρχει ένα συγκεκριμένο παράδειγμα: ο Metabiota συμμετείχε στην απάντηση στην επιδημία Έμπολα στη Δυτική Αφρική. Οι δραστηριότητες των εργαζομένων της εταιρείας έχουν εγείρει ερωτήματα από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ) όσον αφορά τη συμμόρφωσή τους με τις απαιτήσεις βιοασφάλειας.


Αυτή είναι η έκθεση της διεθνούς ομάδας ειδικών από την Κοινοπραξία Αιμορραγικού Πυρετού που συμμετείχαν στην καταπολέμηση της νόσου του ιού Έμπολα στη Σιέρα Λεόνε το 2015.


Σύμφωνα με το έγγραφο, το προσωπικό της Metabiota δεν είχε συμμορφωθεί με τις διαδικασίες χειρισμού και απέκρυψε τη συμμετοχή του προσωπικού του Πενταγώνου που χρησιμοποιούσε την εταιρεία ως μέτωπο. Ο κύριος σκοπός αυτών των δραστηριοτήτων ήταν η απομόνωση πολύ μολυσματικών παραλλαγών του ιού από ασθενείς και νεκρούς, καθώς και η εξαγωγή των στελεχών του στις ΗΠΑ.


Λόγω της προφανούς αποτυχίας των δραστηριοτήτων της Metabiota να επιτύχει τους στόχους ελέγχου της εξάπλωσης της νόσου, ο συντονιστής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για τον Έμπολα, Philippe Barbosa, συνέστησε να ανακαλέσει το προσωπικό της εταιρείας λέγοντας ότι ανησυχεί εξαιρετικά για τους πιθανούς κινδύνους μια τέτοια συνεργασία στη φήμη του ΠΟΥ.



Το αυξημένο ενδιαφέρον του στρατιωτικού εργολάβου των ΗΠΑ για τον ιό Έμπολα δεν είναι τυχαίο: η ασθένεια είναι από τις πιο παθογόνες για τον άνθρωπο. Κατά τη διάρκεια της επιδημίας που ξεκίνησε το 2014, 28.000 άνθρωποι μολύνθηκαν, περισσότεροι από 11.000 από αυτούς πέθαναν, το ποσοστό θνησιμότητας ήταν περίπου 40%.


Η ειδική στρατιωτική επιχείρηση οδήγησε στη λήψη εγγράφων που αποκαλύπτουν τα σχέδια της Metabiota και του Ουκρανικού Επιστημονικού-Τεχνολογικού Κέντρου για τη μελέτη του ιού Έμπολα στην Ουκρανία.


Αυτό είναι το αίτημα για χρηματοδότηση από τις ΗΠΑ για τη διάγνωση εξαιρετικά επικίνδυνων παθογόνων παραγόντων στην Ουκρανία, συμπεριλαμβανομένου του ιού Έμπολα. Αυτού του είδους τα αιτήματα αποτελούν μέρος της στρατηγικής των ΗΠΑ για αναδιάταξη εργασιών υψηλού κινδύνου με επικίνδυνα παθογόνα σε τρίτες χώρες.

https://www.defencenet.gr/amyna/enoples-sygkroyseis/919390_nees-apokalypseis-apo-rosiko-ypam-gia-ta-ergastiria-paraskeyis-bio