Κυριακή 3 Ιουλίου 2022

«ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ βομβάρδισε ελληνόφωνο χωριό στη Συρία που ζουν Έλληνες Κρητικοί!»


Ισραήλ βομβάρδισε το ελληνόφωνο χωριό Χαμιντιέ στη Συρία όπου ζουν Έλληνες Κρητικοί!! Όπως μεταδίδει το συριακό κρατικό πρακτορείο SANA ...

Το Ισραήλ βομβάρδισε το ελληνόφωνο χωριό Χαμιντιέ στη Συρία όπου ζουν Έλληνες Κρητικοί!! 

Όπως μεταδίδει το συριακό κρατικό πρακτορείο SANA δυο άμαχοι τραυματίστηκαν και υλικές ζημιές σημειώθηκαν στη συνέχεια μιας ισραηλινής επίθεσης με πυραύλους σε μια σειρά από φάρμες κοντά στον οικισμό Hamidiya/Χαμιδιέ στα ελληνικά, νότια της Tartous.

Πρόκειται για το χωριό των ελληνόφωνων Κρητικών στη Συρία πλησίον των λιβανέζικων συνόρων. Δημιουργήθηκε στα τέλη του 19ου αιώνα κατ’ εντολή του σουλτάνου Αμπντούλ Χαμίτ, ο οποίος για άγνωστους λόγους έστειλε εκεί Έλληνες από την Κρήτη, οι οποίοι μέχρι σήμερα διατηρούν της κρητική διάλεκτο και χρησιμοποιούν τις μαντινάδες. Μιλούν ελληνικά. Έχουν ελληνική συνείδηση!
 Συνολικά έχει 2.500 κατοίκους και είναι ένα κλασικό γραφικό ψαροχώρι της Μεσογείου.

Σε δήλωση στο SANA, μια στρατιωτική πηγή είπε: “Γύρω στις 6:30 π.μ., ο ισραηλινός εχθρός πραγματοποίησε αεροπορική επίθεση με πυραύλους από τα δυτικά της λιβανέζικης πόλης, Τρίπολη, στοχεύοντας πολλά πτηνοτροφεία γύρω από την τοποθεσία Hamidiya, νότια της Ταρτούς”. 

Tα χτυπήματα άνοιξαν κρατήρες 8 μ. που σημαίνει ότι πρόκειται για υπερηχητικούς πυραύλους ίδιους με αυτούς που έπληξαν το Νότο Δαμασκού στις 11 Ιουνίου. Τα χτυπήματα έγινα μεταξύ Ταρτούς και της ελληνορθόδοξης πόλης Σαφίτα στην περιοχή των ελληνόφωνων της Χαμιντιέ.
Η πηγή πρόσθεσε ότι από την επίθεση τραυματίστηκαν δύο πολίτες, μεταξύ των οποίων μια γυναίκα, και προκλήθηκαν ζημιές σε πολίτες.Yπάρχουν τεράστιοι κρατήρες από πυραύλους και ερείπια σπιτιών που επλήγησαν.


Η Συρία πριν λίγες μέρες αναγνώρισε τις Λαϊκές Δημοκρατίες Λούγκανσκ και Ντονέτσκ κάτι που εξόργισε το δυτικό παράγοντα και συμμάχους του. H Oυκρανία διέκοψε διπλωματικές σχέσεις με Συρία και θα επιβάλει κυρώσεις στη Δαμασκό…

Μέχρι στιγμής, το Ισραήλ δεν έχει σχολιάσει την επίθεση.

Στις 10 Ιουνίου, το Ισραήλ στόχευσε το Διεθνές Αεροδρόμιο της Δαμασκού, προκαλώντας μεγάλες ζημιές στους αεροδιάδρομους, τα φώτα πλοήγησης και μια αίθουσα μέσα στο αεροδρόμιο. Το αεροδρόμιο έκλεισε για αρκετές μέρες και επαναλειτούργησε τελευταία.

Το Ισραήλ έχει πραγματοποιήσει εκατοντάδες αεροπορικές επιδρομές εντός της Συρίας τα τελευταία χρόνια.

O εκπρόσωπος της Ελληνικής Πολιτείας επιφορτισμένος με τις συριακές υποθέσεις μπορεί να διαβεβαιώσει ότι δεν υπήρξαν θύματα ή δεν τραυματίστηκαν ελληνόφωνοι κάτοικοι της περιοχής που επλήγη σήμερα τα χαράματα; Επίσης είναι σε θέση να πιστοποιήσει πως δεν υπέστησαν υλικές ζημιές κατοικίες ή περιουσιακά στοιχεία των ελληνόφωνων;;;

dimpenews.com