Παρασκευή 3 Σεπτεμβρίου 2021

Η Ρωσία καλεί τις Κάτω Χώρες να διευκρινίσουν την υποστήριξή τους σε τρομοκρατική ομάδα στη Συρία


«Οι ολλανδικές αρχές πρέπει να διευκρινίσουν την υποστήριξή τους σε εξτρεμιστικές ομάδες»,

Σήμερα, το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών ζήτησε από τις ολλανδικές αρχές να δώσουν διευκρινίσεις σχετικά με την υποστήριξη του Άμστερνταμ στις τρομοκρατικές οργανώσεις στη Συρία, όπως η λεγόμενη ομάδα «Σουλτάν Μουράτ».

«Οι ολλανδικές αρχές πρέπει να διευκρινίσουν την υποστήριξή τους σε εξτρεμιστικές ομάδες», δήλωσε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα στη σελίδα της στο Telegram, προσθέτοντας ότι «μια ενδιαφέρουσα ιστορία αποκαλύφθηκε από βουλευτές του ολλανδικού κοινοβουλίου που κατέστησαν σαφές ότι το επίσημο Άμστερνταμ εμπλέκεται, τουλάχιστον για αρκετά χρόνια, στην παροχή βοήθειας όχι μόνο για τους ψεύτικους ανθρωπιστικούς εργαζόμενους της τρομοκρατικής οργάνωσης "Λευκά Κράνη", αλλά και για το λεγόμενο τμήμα «Σουλτάν Μουράτ», την ένοπλη οργάνωση που πολεμά τον συριακό στρατό.

Η Ζαχάροβα προσθέτει ότι «μπορεί να συναχθεί από τις ανοιχτές αναφορές ότι αυτή η οργάνωση, σύμφωνα με τα στοιχεία των Ηνωμένων Εθνών, συγκέντρωσε μικρά παιδιά, τα όπλισε και τα οδήγησε σε ένοπλες μάχες».


 Ρώτησε: «Δεν ήταν οι Ολλανδοί βουλευτές που γνώριζαν προηγουμένως αυτά τα γεγονότα… και πώς το Άμστερνταμ βοήθησε τους μαχητές… και ποιο είναι το κόστος για τους φορολογούμενους στην Ολλανδία ... Ποια είναι τα μελλοντικά σχέδια για αυτήν την βοήθεια… », όπως σημειώνει το συριακό δημοσίευμα.

Shaam Times.net

*Σημείωση:  Η Sultan Murad είναι φιλοτουρκική τρομοκρατική ομάδα που υποστηρίζεται από την Άγκυρα

The Hellenic Information Team       

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος